eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Ötödik jegyzőjét fogasztja a polgármester: a legutóbbi 24 millióba került

Huszonnégymillió forint kártérítést ítélt meg a Tatabányai Munkaügyi Bíróság első fokon Esztergom két éve elbocsátott jegyzőjének.

Csomor Sándor emlékezetett arra, hogy kétszer mentették fel a jegyzői posztról. Először két éve, amikor az esztergomi élményfürdő építésénél nem írt alá törvénytelennek tűnő dokumentumokat. Később újra felmentették arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt.

A jegyzőt a munkaügyi bíróság jogerősen visszahelyezte pozíciójába, a határozat végrehajtására a közigazgatási hivatal is figyelmeztette a polgármestert.

Az ítéletet az önkormányzat nem hajtotta végre, ezért a várost a bíróság 200 ezer forintra büntette, és kilátásba helyezte, hogy ha rendelkezését nem teljesíti, akkor karhatalmat biztosít a volt jegyzőnek hivatala elfoglalásához.

A számára kedvező munkaügyi döntést a korábbi jegyző október 18-án egy testületi ülésen saját kezűleg osztotta ki a képviselőknek, akik az akció után ismételten kimondták, hogy nem állítják vissza Csomor Sándor közszolgálati jogviszonyát.

A volt tisztségviselő elmondta: Meggyes Tamás (Fidesz) 2000 óta tartó polgármestersége alatt az ötödik jegyzőt fogyasztotta el a város, akik közös megegyezéssel, végkielégítéssel váltak meg széküktől.

Ezt neki is felajánlotta a polgármester, de ő ezzel nem élt. Az "ajánlat" elutasításának napján fegyelmi eljárás indult ellene - tette hozzá.

Esztergom sajtófelelőse, Takács István elmondta, az önkormányzat az ügyről akkor alakítja ki hivatalos álláspontját, ha a 24 milliós bírságról szóló értesítést megkapja.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×