Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kezdődik a miniszterjelöltek meghallgatása

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A héten megkezdődik a miniszterjelöltek kinevezés előtti bizottsági meghallgatása: kedden három, szerdán pedig szintén három bizottság \"vallatja\" majd Gyurcsány Ferenc jelöltjeit.

Kedden a gazdasági és informatikai bizottság meghallgatja Kóka Jánost, Veress János pedig a költségvetési bizottság előtt ismerteti elképzeléseit.

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszterjelöltet az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága szintén kedden, a foglalkoztatási bizottság pedig szerdán hallgatja meg.

Persányi Miklós ugyancsak szerdán áll a parlament környezetvédelmi bizottsága elé, és ugyanezen a napon lesz Gráf József meghallgatása a mezőgazdasági bizottságban.

Az új kabinet tárcavezetőit pénteken mutatta be Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök.

A kormányfő Molnár Lajost egészségügyi, Gráf Józsefet földművelésügyi és vidékfejlesztési, Kóka Jánost gazdasági és közlekedési, Szekeres Imrét honvédelmi, Petrétei Józsefet igazságügyi, Persányi Miklóst környezetvédelmi és vízügyi, Göncz Kingát külügy-, Hiller Istvánt oktatási és kulturális, Lamperth Mónikát önkormányzati és területfejlesztési, Veres Jánost pénzügy-, Kiss Pétert pedig szociális és munkaügyi miniszternek jelöli.

A Miniszterelnöki Hivatalt Szilvásy György vezeti majd.