eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Tervek a Budapesti Olimpiai Központra

Kihirdették a Budapesti Olimpiai Központ egészének fejlesztésére februárban kiírt tervpályázat eredményét. A munkákat elbíráló bizottság két győztest nevezett meg.

A Nemzeti Sporthivatal által kiírt ötletpályázatra olyan anyagokat vártak, amelyek alapján a terület modern olimpiai központtá lenne alakítható.

Kiemelt feladat volt, a 2012-es magyar-horvát futball Európa-bajnoki pályázatra tekintettel, egy, az UEFA előírásainak mindenben megfelelő stadion-komplexum tervének elkészítése.

A pályázatok készítőinek tekintettel kellett lenniük arra is, hogy az új komplexum a mostaninál jobban illeszkedjen városrendezési szempontból a környezetébe, valamint történelmi elemeket is megtartson.

A pályázatra 11 anyag érkezett, és Görözdi György, a projekt kormányzati biztosa szerint valamennyi tervből be tudnak építeni elemeket a majdani konkrét kormányzati tenderbe.

A bírálóbizottság végül két teljesen eltérő megoldást tükröző anyagot hirdetett győztesnek: Ferencz Marcellét és a KLMV-csoport Építésziroda Kft. elképzelését.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×