eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

A londoni elemzők támogatják Orbán ötletét

A feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzők szerint, ha nem csak a választással kapcsolatos költségvetési félelmek enyhítése a célja, akkor jó ötlet a Fidesz elnöke által felvetett független költségvetési tanács létrehozása. Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kibővített elnökségi ülésén jelentette be, hogy a reális, betartható büdzsé érdekében hozná létre a testületet.

A Goldman Sachs globális pénzügyi szolgáltató londoni befektetési és elemző részlege által kiadott gyorskommentár pozitívnak minősítette az ötletet. A ház szerint a testület létrehozása fontos szerkezeti változást jelentene, ha megfelelő módon végrehajtják, és a tanács valóban "több lenne egyszerű gumibélyegzőnél".

Lehetséges, hogy a javaslat felvetésének célja csak a választások előtti költségvetési aggályok elsimítása, mégis, "legalább előkerült valamilyen pozitív költségvetési szerkezeti reformötlet" - olvasható a Goldman Sachs Londonban kiadott értékelésében.

Orbán növekvő pályát ígért

Orbán Viktor szerint a Fidesz győzelme esetén munkaközpontú növekedési pályára állítaják az országot.

A Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy a nagyobbik ellenzéki párt választási győzelme esetén a munkaközpontú növekedési pálya kialakítása lesz az új kormány második lépése, a harmadik pedig a világos és tiszta finanszírozási rendszer létrehozása a közszolgáltatásban.

A volt kormányfő az euró 2010-es bevezetésével összefüggésben azt mondta: erről komoly vita zajlott a Fideszen belül, végül elfogadták azt az érvelést, hogy Magyarország versenyhátrányba kerül, ha nem csatlakozik a monetáris unióhoz, miközben a régió többi állama bevezeti az eurót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×