eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin

Regionális fellépés az energiaellátás érdekében

A kelet- és közép-európai országok közös fellépésére van szükség az energiaellátás biztonsága érdekében - mondta a gazdasági és közlekedési miniszter.

Kóka János azután beszélt erről, hogy Budapesten tárgyaltak a visegrádi országok, valamint Ausztria, Románia Horvátország és Szlovénia energetikáért felelős vezetői.

A miniszter elmondta: egyetértés született arról, hogy újabb gáztárolókat kell építeni, és azokat a lehetőségek szerint regionális szinten össze kell kapcsolni.

Kóka János közölte: a jövő hét közepéig a nyolc ország illetékesei ajánlást dolgoznak ki az unió számára a közösség március végére elkészülő energiapolitikai stratégiájához.

Hozzátette: tárgyaltak arról is, hogy a krízishelyzetek kezelésére közös cselekvési tervet dolgoznak ki.

Kóka János beszélt arról is, hogy a szokásos mennyiségnél továbbra is mintegy 10-15 százalékkal kevesebb orosz földgáz érkezik Magyarországra, de továbbra is biztosítható a zavartalan gázellátás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×