eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Nem fizeti vissza a tatabányai főiskola a jogszerűtlenül beszedett pénzeket

Nem fizeti vissza az oktatási biztos által kifogásolt képzési-fejlesztési díjat a hallgatóknak a tatabányai főiskola. Az intézmény főigazgatója azt is közölte, hogy a korábbi fizetési gyakorlatot megszüntették.

Kandikó József elmondta: 2005 első félévében 1.041 hallgatótól szedtek be képzési díj címen 20-20 ezer forintot.

Az összesen 20 millió forintot a tanulmányokat elősegítő többletszolgáltatásokra, számítástechnikai eszközök beszerzésére, a könyvtár és az SMS-küldő tanulmányi rendszer fenntartására és fejlesztésére fordították.

Az intézmény főigazgatója hangsúlyozta: a pénzt azért nem fizetik vissza, mert utólag nem állapítható meg, hogy ki milyen arányban vette igénybe a többletszolgáltatásokat.

Az oktatási biztos korábban megállapította, hogy a díjat azoknak az államilag támogatott képzésben részt vevő diákoknak is be kellett fizetniük, akik a szolgáltatásokat nem vették igénybe, továbbá, hogy a szolgáltatások igénybevétele nem feltétele a főiskolai végzettség megszerzésének.

Aáry-Tamás Lajos kezdeményezte, hogy az államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatók fizetési kötelezettségét a főiskola szüntesse meg, és az intézmény térítse vissza a jogszerűtlenül beszedett képzési hozzájárulást.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×