eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Komoly nehézség jön idén, mindenkit érint

Komoly nehézség jön idén, mindenkit érint

Fontos problémára hívta fel a figyelmet az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese.

Nagyon jól sikerült a karácsony előtti szaloncukor-akciónk,

az ünnepeket közel kétezer egységgel, nagyobb készlettel vártuk, mint egy évvel ezelőtt, és szerencsére a két ünnep között nagyon sok eredményes véradás volt – mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese az InfoRádiónak. 

Komoly nehézség jön idén, mindenkit érint

Idén év végén nem csökkent a véradási hajlandóság, és a célkitűzésük, hogy az ötnapos készlet rendelkezésre álljon, teljesült. Sőt, jelenleg hét napra elegendő vérkészítmény van, azaz, ha egy héten keresztül nem érkezne újabb készítmény, még akkor sem lenne vérhiány. A január viszont egy nehéz időszak, mert az év elején gyakoriak a lebetegedési hullámok, így nagyobb kihívást jelent a donorok megszólítása – tette hozzá Nagy Sándor.

Nehezebb lesz az idei év

Az idei év vérellátás szempontjából különösen érdekes, és az év vége várhatóan nehéz lesz a munkaszüneti napok miatt - év végén egy ötnapos hosszú hétvége lesz.

„Nagyon messze van az év vége, de már most elkezdünk azon gondolkozni, hogy azt az időszakot vajon hogyan fogjuk biztosítani” – mondta Nagy Sándor. "Kritikus időpont a húsvéti időszak is a négynapos munkaszüneti időszak miatt, ekkor is biztosan aktívabbak leszünk, hogy felhívjuk a figyelmet:

vért kell adni előtte, hogy biztonságban legyünk” 

– tette hozzá. Megpróbálják majd minden hosszú hétvége előtt felhívni a figyelmet a vérkészletek feltöltésének szükségességére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×