eur:
392.28
usd:
366.89
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Szülői jogokat kapott a hírhedt "bébigyáros"

A bíróság szülői jogokkal ruházta fel azt a japán férfit, aki béranyák révén 16 gyermek biológiai apja. A japán Sigeta Micutoki Thaiföldön irányította magára a figyelmet különös tevékenységével.

„Bébigyárosnak” is nevezték az apja révén nagy örökségre számító 28 éves Sigeta Micutokit, aki 2014 óta 16 gyerek apjának mondhatja magát Thaiföldön. A férfi ehhez béranyákat használt fel, és a kirobbanó botrány nyomán Thaiföldön betiltották a külföldiek által igénybe vehető béranyaságot.

Egy thai bíróság azonban most 13 gyerek esetében „egyedüli szülőként” ismerte el a japán férfit, miután a thai béranyák lemondtak jogaikról.

„Azért, hogy 13 gyermek boldogságot és lehetőségeket kapjon a biológiai apjától, akinek viselkedése eddig helyes volt, a bíróság úgy döntött, hogy a felperes szülői jogokat kap a béranyák által világra hozott utódok esetében” – szólt a Bangkoki Fiatalkorúak Bíróságának döntése.

Sigeta ellen 2014-ben nyomozást folytatott az Interpol embercsempészet gyanújával. A rendőrök házkutatást tartottak bangkoki lakásán, ahol egy terhes béranyát és kilenc babát találtak, akikre dadák vigyáztak.

A férfi nem sokkal később távozott az országból, de beperelte a Szociális Fejlesztési és Humánbiztonsági Minisztériumot, szülői jogokat követelve.

A külföldi férfi szokatlan viselkedése nagy felzúdulást váltott ki Thaiföldön, ahol sokan azt találgatták, hogy mi lehetett Sigeta célja.

A gyerekek egy részét Kambodzsába vitte, és a thai rendőrség nyomozást indított embercsempészet ügyében. A férfi ügyvédje azonban azt mondta: ügyfele egyszerűen nagyon nagy családot akart. Mivel egy gazdag japán vállalkozó fia, ezért ezt anyagilag meg is engedheti magának.

Ezt az érvelést fogadta fel végül egy bangkoki bíróság. Illetékesek korábban Kambodzsában és Japánban meglátogattak három gyereket, és úgy találták, hogy elegen vigyáztak rájuk és jó körülmények között éltek, így a Thaiföldön maradt 13 gyerek esetében is megilletik a japán férfit a szülői jogok.

Az eset ráirányította a figyelmet a Thaiföldön virágzó béranyaságra. Korábban botrányt kavart, amikor egy béranya azzal vádolta meg ausztrál ügyfeleit, hogy otthagytak egy Down-szindrómás babát, de ikertestvérét magukkal vitték. Egy ausztrál bíróság ugyanakkor felmentette őket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×