eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Büntessék meg az anyát! - petíció a gorilla halála miatt

Büntessék meg az anyát! - petíció a gorilla halála miatt

Az Egyesült Államokban felmerült, hogy vádat emelhetnek egy anya ellen, akinek a kisfia egy állatkertben bemászott egy gorilla kifutójába. Az állatot a fiú élete miatt aggódó biztonságiak agyonlőtték.

A hétvégén bejárták a világot azok a képsorok, amelyeken azt látni, ahogy egy négyéves kisfiút ide-oda rángat állatkerti kifutójában egy veszélyesnek tartott gorilla.

Egyelőre nem világos, hogyan jutott a gyerek az állat közelébe, de sokan máris az anyját vádolják azért, mert a veszélyeztetett fajhoz tartozó gorillát az állatkert vezetése lelövette.

A Cincinnatti Állatkert közleménye szerint megrázta őket, hogy elvesztették a 17 éves és Harambe névre hallgató állatot, akit szaporítani akartak. A „kisfiú azonban veszélyben volt és ezért nem volt más lehetőség, le kellett lőni”. Thane Maynard állatkerti igazgató azt mondta: jó döntést hoztak és most is így döntenének.

„A kábító lövedék csak felzaklatta volna az állatot és lassan hatott volna, ami rontott volna a helyzeten” – tette hozzá.

A közösségi médiát rövid időn belül bírálók tömegei lepték el. Sokan a gyerek anyját hibáztatták, amiért nem vigyázott a fiára és aminek nyomán el kellett pusztítani a ritka állatot.

Eddig már több, mint 100 ezren írták alá azt a petíciót, amely azt követeli, hogy hanyagság miatt induljon vizsgálat az anya ellen és hogy „vonják felelősségre tetteiért”.

Bár az anya és fia nevét nem hozták nyilvánosságra, a közösségi médiában megjelent egy Michelle Gregg nevű nő, aki azt állította, ő az anya.

„Olyan társadalomban élünk, amely gyorsan ítélkezik a szülő felett, ha az egy pillanatra nem figyel oda a gyerekére. Aki ismer, tudja, hogy nagyon vigyázok a gyerekeimre. Balesetek néha előfordulnak és hálás vagyok, amiért a megfelelő emberek a jó pillanatban ott voltak, ahol lenniük kellett”- írta.

A hatóságok szerint a gorilla kifutójába került kisfiút könnyebb sérülésekkel vitték kórházba. Szemtanúk szerint az anya több gyermeke társaságában látogatott el az állatkertbe. A kisfiú többször is mondta, hogy a gorillákkal akar játszani, majd átmászott egy kerítésen és beesett az állat kifutójában fekvő vizesárokba.

Harambe, a hímgorilla a lábánál fogva felkapta a gyereket és a kifutó egy távolabbi zugába szaladt vele. Szemtanúk azt is elmondták: úgy tűnt segített a fiúnak felkelni és hogy védeni próbálta a gyereket. Az állatot tíz perccel később le lőtték.

A cincinnatti rendőrség megerősítette, hogy az anya ellen nem emelnek vádat, de az ügyészek a későbbiekben másként dönthetnek. A gorillát kölyökkorától nevelő gondozó, Jerry Stones azt mondta, hogy „teljesen összetört”, amikor meghallotta, hogy az állatot megölték. „Nagyon intelligens volt” – mondta..

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×