eur:
393.77
usd:
369.05
bux:
65842.71
2024. április 23. kedd Béla
Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal játékosa gólt szerez a Norwich City ellen az angol labdarúgó-bajnokság 2020. július 1-jei mérkőzésén Londonban.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Mike Egerton

Szívproblémák az Arsenal egyik játékosánál

Úgy tűnik, kihagyni kényszerül a teljes Afrika Kupát.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal sztárja, Pierre-Emerick Aubameyang a koronavírus-fertőzése miatt nem léphetett pályára a gaboni válogatott első két csoportmeccsén az Afrika Kupán. Most úgy tűnik, a Kamerunban zajló teljes tornát ki kell hagynia, mert szívproblémákat állapítottak meg nála.

Már a gaboni válogatott Ghána elleni, 1-1-re végződött pénteki csoportmeccsén sem léphetett pályára a 32 éves támadó, aki felgyógyult ugyan a bő egy hete diagnosztizált koronavírus-fertőzéséből, betegsége utóhatásaként azonban orvosai szerint szívproblémák jelentkeztek nála.

Az Origo megjegyzi, hogy az Arsenal játékosa mellett két másik gaboni játékosnak, Mario Leminának és Axel Méyénekis hasonló problémája van.

Aubameyang - aki a nemzeti együttes csapatkapitánya - eddig 72 alkalommal lépett pályára Gabon színeiben és 30 gólt szerzett.

Frissítés: Olyannyira sújtotta a járvány az Arsenalt, hogy elhalasztották a vasárnapra kiírt Tottenham Hotspur-Arsenal összecsapást az angol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. A Premier League szombaton közölte, hogy jóváhagyta az Arsenal kérését, miután a szükségesnél (13 mezőnyjátékosnál és egy kapusnál) kevesebb bevethető futballista állt az Ágyúsok rendelkezésére.

A klub pénteken kérelmezte a halasztást arra hivatkozva, hogy játékoskeretében egyesek megfertőződtek a koronavírussal, mások sérülés miatt hiányoznak, illetve légiósaik közül többen a Kamerunban zajló Afrika Kupán szerepelnek.

A PL hét végi köréből korábban már elhalasztották a szombati programból a Burnley-Leicester City találkozót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×