eur:
393.17
usd:
367.88
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, miután csapata 2-1-re győzött a Zenit ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájának lipcsei mérkőzésén 2019. október 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Nápolyi kóstoló vár ma Szoboszlaira a BL-ben

Ma este meglehet a labdarúgó Bajnokok Ligája 2020-as tavaszi szakaszának első biztos résztvevője. Ehhez „csak” annyi kell, hogy az olasz Napoli legyőzze hazai pályán az osztrák bajnok RB Salzburgot. Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig is nagyot léphet a továbbjutás felé.

A feladat Carlo Ancelotti együttese szempontjából egyszerre tűnik könnyűnek és nehéznek. A legfontosabb, hogy a Napoli idegenben is három gólt szerezve, nyerni tudott két hete Salzburgban a riválisa ellen, s kiváló a hazai mérlege a Bajnokok Ligájában, 2017 nyara óta nyolc mérkőzésből hatot megnyert, a Liverpoolt kétszer is legyőzte, csak a Manchester Citytől kapott ki, illetve a PSG ellen döntetlent játszott. Ugyanakkor az utóbbi hetekben kisebb gödörbe került, szeptember vége óta a Brescia elleni hazai bajnokin kívül csak a Salzburgot győzte le. A Serie A-ban visszaesett a hetedik helyre.

Az osztrákok eddig minden BL-csoportmeccsükön legalább két gólt szereztek ősszel, ugyanakkor a Liverpooltól és a Napolitól is hármat kaptak. Ha nem szereznek Szoboszlai Dominikék a San Paolo Stadionban legalább hármat, kétgólos különbséggel kell nyerniük a Napoli ellen ahhoz, hogy az egymás elleni eredmények összevetésében jól álljanak. A csoport másik mérkőzése nyilvánvalóan a Liverpool sikerét ígéri. Ha a csoportban mindkét mérkőzésen, a papírformának megfelelően hazai győzelem születik, a Napoli továbbjut, a Liverpoolnak pedig mindössze egy pontra van szüksége a hátralévő két fordulóban.

Az F csoportban a Barcelona már este hét óra előtt kezd a cseh Slavia ellen. A prágaiak nagyon jól játszottak a hazai mérkőzésen, s az Inter elleni „majdnem győzelemmel” (döntetlennel) már jelezték, idegenben is tudnak játszani. A katalánok viszont immár sorozatban 33 hazai BL-mérkőzésen maradtak veretlenek.

Gulácsi Péter csapata az RB Leipzig (a sérült klubtárs, Willi Orbán nélkül ezúttal) Szentpéterváron, a Zenit ellen lép pályára. Egy idegenbeli bravúrral a német csapat szinte páholyba kerülne. Az oroszoknak jó a hazai mérlegük, a legutóbbi hat BL-meccsükből ötöt megnyertek, de ezekből csak egyet, a Benfica ellenit nyerték meg most ősszel, a többi siker mind négyéves immár. A portugál Benfica nagyon rosszul kezdte a csoportkört, de egy lyoni bravúrral és az RB Leipzig sikerével továbbjutó helyre ugorna.

A H csoport két legjobbja egymás ellen játszik. A Chelsea nyerő szériában van, a Manchester United ellen felettébb tartalékos összeállításban elszenvedett Ligakupa-vereségtől eltekintve szeptember 22. óta minden mérkőzését megnyerte, nyolc mérkőzésen diadalmaskodott, köztük az Ajax ellen, Amszterdamban is. Ugyanakkor a hollandoknak félelmetes az idegenbeli mérlegük a Bajnokok Ligájában: immár 13 mérkőzésen veretlenek, a főtáblán vagy az egyenes kieséses szakaszban a legutóbbi ötből ötöt megnyertek.

E csoport

  • SSC Napoli–RB Salzburg 21.00 (tv: Spíler1)
  • Liverpool FC–KRC Genk 21.00

A csoport állása: 1. SSC Napoli 7 pont, 2. Liverpool FC 6, 3. RB Salzburg 3, 4. KRC Genk 1.

F csoport

  • FC Barcelona–Slavia Praha 18.55 (Spíler2)
  • Borussia Dortmund–Internazionale 21.00 (Spíler2)

A csoport állása: 1. FC Barcelona 7 pont, 2. Internazionale 4 (4-3), 3. Borussia Dortmund 4 (2-2), 4. Slavia Praha 1.

G csoport

  • Zenit–RB Leipzig 18.55 (Spíler1)
  • Olympique Lyon–SL Benfica 21.00

A csoport állása: 1. RB Leipzig 6 pont, 2. Zenit 4 (5-4), 3. Olympique Lyon 4 (4-3), 4. SL Benfica 3.

H csoport

  • Chelsea FC–AFC Ajax 21.00 (M4 Sport)
  • Valencia–Lille Olympique 21.00

A csoport állása: 1. AFC Ajax 6 pont (6-1), 2. Chelsea FC 6 (3-2), 3. Valencia 4, 4. Lille Olympique 1.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×