INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

hosszú katinka

duna aréna

úszás

Úszóverseny a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 24-én.

Fény derült egy több éves titokra Hosszú Katinka körül

Infostart

Egy közérdekű adatigényléses história folyományaként nyilvánosságra kellett hozni, mennyiért és hogyan használhatta Hosszú Katinka és klubja a Duna Arénát annak megnyitása után.

A 24.hu közérdekű adatigénylés révén akarta megtudni, milyen szerződés szerint használhatta és használhatja Hosszú Katinka és klubja, az Iron Corporation a Duna Arénát.

Az évek óta húzódó ügy végére most került pont, ugyanis nem szerepel az Iron Corporation Kft.-vel a Duna Aréna bérletére vagy használatára kötött szerződés abban a listában, amelyet a Bp2017 Kft. átadott a lapnak, miután újságírója végrehajtóval látogatott el az állami cég székhelyére. Arról, hogy az iratokat át kell adni, jogerős bírósági ítélet volt.

A Bp2017 Kft. csupán egy 25 millió forintos reklámszerződést kötött az akkor Hosszú Katinka és edzője, férje Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporationnel.

Az ügyre a nyilvánosság korábban azért lett kíváncsi, mert súlyos vízfelülethiány sújtotta a magyar úszósportot, például a Darnyi Tamás Úszóiskolának sem jutott uszoda a párhuzamosan zajló felújítások, építkezések közepette.

A most kikényszerített iratok között van egyébként még egy 3 milliárd forintos bérleti szerződés, ennyiért kommunikálhatott a budapesti FINA-vb-ről a Trinity Communications, és jelentős összegből hirdette az Európai Úszószövetség a FINA szaklapjában a vb-t Gyárfás Tamáson keresztül.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Duna Aréna - a Bp2017 szerződései
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018