INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

hosszú katinka

duna aréna

iron corporation

A 2017-es vizes világbajnokság központi budapesti létesítménye, a Duna Aréna 2017. július 13-án este.

Véget ért a nyomozás Hosszú Katinkáék Duna Aréna-használata ügyében

Infostart

Az Iron Corporation szerződés nélkül használta a Duna Arénát, a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Ennek hiányában meg is szüntették a nyomozást - számolt be róla a 24.hu. A portál írta meg korábban, hogy az Iron Corporation Kft. bérleti vagy használati szerződés nélkül használta a Duna Arénát. Ezután két ellenzéki politikus is feljelentést tett, a hatóság azonban most rögzítette: sem hűtlen kezelés, sem közérdekű adattal való visszaélés bűnténye nem valósult meg.

A lap cikke szerint azért engedhette a Duna Arénát üzemeltető Bp2017 Kft. szerződés nélkül – és térítésmentesen – az Iron Corporationnek használni a komplexumot, mert azt a közte és a vagyonkezelői jogokat gyakorló Nemzeti Sportközpontok között megkötött szerződés lehetővé tette. Abban ugyanis az olvasható: „az arra alkalmas területeket, medencéket a használó köteles kizárólag sport célra harmadik személyek részére, így különösen a FINA világbajnokságon induló válogatott magyar sportolók felkészülésének biztosítása vagy utánpótlás-nevelés érdekében ingyenesen biztosítani”.

Hozzátették a cikkben, hogy az első kérdéseket 2017 márciusában küldték el, amikor kiderült, hogy Darnyi Tamás úszóiskolájának akkor nem jutott vízfelület a Duna Arénában.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018