eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A gólszerző Varga Rolandot (j4) köszöntik csapattársai a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott CSZKA Moszkva - Ferencváros mérkőzésen a moszkvai VEB Arénában 2019. október 24-én. A magyar csapat 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Roland: nagyot melóztunk, kőkemény meccs volt

A Ferencváros győztes gólját szerző Varga Roland rendkívül boldogan értékelt a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapján a CSZKA Moszkva otthonában aratott 1-0-s sikert követően, míg a csapatkapitány Lovrencsics Gergő a második félidőben nyújtott teljesítményt emelte ki.

"A félidőben az hangzott el, hogy próbáljuk a középpályán és a támadósorban kicsit jobban megtartani a labdákat, ami szerencsére működött is. Így kicsit levegőhöz jutottunk, és nem kellett folyamatosan nyomás alatt játszanunk. Az első félidőben ezzel voltak komoly problémáink" - nyilatkozta a moszkvai találkozó után Lovrencsics Gergő, aki hozzátette, érezte az erőt a csapatban.

"Ez a győzelem erőt kell, hogy adjon nekünk az előttünk álló nehéz sorozathoz"

- fogalmazott a védő.

Kiemelte: a két hét múlva a Groupama Arénában rendezendő találkozót úgy kell kezdeniük, mint most a második félidőt, amelyben bebizonyította az együttes, hogy tud és mer is futballozni.

A mérkőzés hőse a 84. percben csereként beállt Varga Roland lett, aki két perccel később eldöntötte az összecsapást.

"Akkor már nagyon nagy területek voltak mögöttük, tudtuk, hogy hosszú labdákkal lehetnek még lehetőségeink, persze az elsődleges az eredmény megtartása volt. Hatalmas dolog, hogy nyerni tudtunk" - mondta.

A támadó hozzátette, még emésztenie kell, hogy az ő gólja döntött.

"Régen voltam ilyen boldog, mint most"

- jelentette ki.

"Amikor láttam, hogy jön középre a labda, csak arra figyeltem, ne hibázzak. A gólörömnél ráadásul éppen ott volt előttem a Fradi-tábor, először hozzájuk szaladtam, csak utána indultam a kispadunk irányába" - mondta a Nemzeti Sportnak.

"Rebrov is megveregette a vállam az öltözőben, a többiek pedig ugrattak, szórakoztak velem, de ezen az estén ez volt a sorsom. Édes teher volt ez. A lényeg, hogy remek estét szereztünk magunknak és a szurkolóinknak. Azt se feledjük, mi már azzal elértük a célunkat, hogy bejutottunk a csoportkörbe. Minden megszerzett pontnak örülünk, nagyot melóztunk a CSZKA ellen, kőkemény mérkőzés volt."

Az FTC három meccs után négy ponttal csoportja harmadik helyén áll, mindössze két ponttal lemaradva a második Ludogorectől és hárommal az élen álló Espanyoltól, a magyar válogatott szélső szerint ugyanakkor a csapatnál nem számolgatnak, próbálnak meccsről meccsre haladni. Varga azt mondta, hogy a bajnokság is nagyon fontos a jövő évi kupaszereplés miatt, ott vasárnap a listavezető Fehérvár otthonában vár rájuk rangadó.

A Ferencváros csaknem 15 év után nyert újra főtáblán nemzetközi kupamérkőzést, legutóbb az UEFA Kupa csoportkörében a Hearts vendégeként győzött ugyancsak 1-0-ra.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×