eur:
392.93
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Frankfurt, 2018. április 8.Niko Kovac, az Eintracht Frankfurt vezetőedzője a csapatának a TSG 1899 Hoffenheim elleni mérkőzésén a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában játszott mérkőzésen Frankfurtban 2018. április 8-án. (MTI/EPA/Armando Babani)
Nyitókép: ARMANDO BABANI

Horvát edzője lesz a Bayern Münchennek

Német sajtóértesülések szerint Niko Kovac lesz a bajnoki címét múlt hétvégén megvédő Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője. A hírt később hivatalosan is megerősítették.

A Kicker magazin úgy tudja, a bajor klub vezetősége egyetértésre jutott abban, hogy az Eintracht Frankfurt horvát trénere legyen az idény végén távozó Jupp Heynckes utódja.

A 46 éves Kovac állítólag csütörtökön értesítette Fredi Bobic frankfurti ügyvezetőt arról, hogy élni fog jövő nyárig szóló szerződésének egyik záradékával, amely szerint elszegődhet korábbi klubjához. Lelépési díja 2,2 millió eurót tesz ki, és kétéves kontraktus várja Münchenben.

A Bild című napilap által is megerősített értesüléseket a Frankfurt cáfolta, míg a Bayern nem kívánta kommentálni.

Péntek napközben aztuán Hasan Salihamidzic, a bajor klub sportigazgatója közölte: az Eintracht Frankfurttól érkező tréner követi Jupp Heynckest a poszton, s

három évre kötelezi el magát az egyesülethez.

A 72 éves Heynckes októberben "ugrott be" a menesztett Carlo Ancelotti helyére, de már közölte, hogy a szezont követően befejezi edzői pályafutását. A veterán sikerkovács 2013-ban triplázott a Münchennel (bajnoki cím, kupadiadal, Bajnokok Ligája-győzelem), idén csapata már megszerezte a Bundesliga-elsőséget, míg a kupában és a BL-ben elődöntőbe jutott.

A 83-szoros válogatott Kovac 2001 és 2003 között erősítette a bajorokat, és 34 meccsen háromszor volt eredményes. A Bayernnel bajnoki címet és kupaelsőséget szerzett, emellett megnyerte a klubvilágkupát is. Edzőként két évig volt hazájában szövetségi kapitány, majd 2016-ban ült le a frankfurti kispadra, és sikeresen benntartotta, azután tavaly a kupadöntőbe vezette a csapatot.

Korábban úgy hírlett, hogy Thomas Tuchel és Julian Nagelsmann is esélyes a posztra, ám előbbi sajtóhírek szerint a Paris Saint-Germaint választotta, utóbbi pedig marad Hoffenheimben.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×