eur:
392.79
usd:
366.18
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A női vízilabda-válogatott az első felkészülési meccsén kikapott az amerikaiaktól

Az Egyesült Államokban készülő magyar női vízilabda-válogatott 13-6-ra kikapott a házigazda együttestől Miamiban. A két csapat csütörtökön újra összecsap egymással.

A magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államokban készül a riói olimpiára. A nemzeti együttes a házigazda válogatottja ellen száll vízbe hétfőn éjjel – írta a magyar szövetség honlapja.

 A felkészülési találkozót az amerikai együttes kezdte jobban:

a 4. percben 2–0-ra vezettek a házigazdák. Az első negyed végére már 4-2-re vezettek az amerikaiak.

 A második negyedet szintén 4–2-re nyerte az Egyesült Államok, ekkor négy akciógólt lőttek az amerikaiak, így a nagyszünetben 8–4-re vezetett az Egyesült Államok.

 A harmadik negyedben a kapus Bolonyai Flórát Kasó Orsolya váltotta a kapuban, de a csere sem hozott nagy változást. A harmadik játékrészt 4-0-ra nyerték a vendéglátók.

 A záró negyedben már lassabb volt a játék, a házigazdák a következő összecsapásra tartalékolták az erejüket, így ezt a negyedet a magyar csapat nyerte 2-1-re, így az Egyesült Államok 13-ra győzött.

 Az Egyesült Államok azzal a 13 játékossal állt ki, akik ott lesznek az olimpián, hiszen Adam Krikorian szövetségi kapitány már korábban, a Világliga megnyerése után megnevezte végleges riói csapatát.

 Kollégája, a magyar szövetségi kapitány Bíró Attila még tesztel, ezért is ad lehetőséget a kéthetes túra alatt 16 játékosnak.

 A felek utolsó találkozója a 2015-ös, kazanyi vb-n volt, ahol a még Merész András irányította válogatott 12-7-re veszítette el a nyolcaddöntőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×