eur:
389.44
usd:
362.83
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

BL: a Barca és a PSG is kettős győzelemmel jutott tovább

A Barcelona és a Paris SG is kettős győzelemmel jutott tovább a BL negyeddöntőjébe. Lionel Messi legszebb napjaira emlékeztetően játszott.

Két mérkőzéssel folytatódik ma este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. A PSG négygólos előnnyel fogadja a párizsi Parc des Princes-ben a Bayer Leverkusent. A Barcelona kétgólos előnnyel kezd hazai pályán a Manchester City ellen. A katalánok 1984-1985 óta nem estek ki ilyen előnyről a Camp Nouban. 

A barcelonai összeállítások. Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Fabregas, Neymar. Cserék: Pinto, Pedro, Alexis, Bartra, Song, Adriano, Sergi Roberto. Talán ez a Barcelona legerősebb tizenegye.

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov, Silva, Fernandinho, Milner, Nasri, Yaya Touré, Agüero. Cserék: Pantilimon, Negredo, Dzeko, Javi Garcia, Jesus Navas, Clichy, Boyata. Manuel Pellegrini, az angolok edzője, eltiltása miatt nem ülhetett a kispadra. Az argentin másodedző, Ruben Cousillas helyettesíti, mindkét csapatot argentin irányítja tehát. 
A párizsi szereposztás. PSG: Sirigu, Jallet, Marquinhos, Thiago Silva, Digne, Pastore, Cabaye, Rabiot, Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi. Cserék: Douchez, Camara, Menez, Thiago Motta, Alex, Maxwell, Lucas Moura. Bayer Leverkusen: Leno, Donati, Wollscheid, Toprak, Guardado, Rolfes, Reinartz, Can, Sam, Derdiyok, Castro. Cserék: Lomb, Szon, Kiessling, Hilbert, Boenisch, Brandt, Wagener.
Lendületesen kezdett a Manchester City, de Neymar is aktív. Mindkét oldal tisztában van azzal, hogy az első gól nagyon fontos. Ha a katalánok lövik, vége a partinak. Ha a City, óriási meccs lesz. 
Máris vezet a Leverkusen, de azért még nem kell a franciáknak pánikba esni. Sidney Sam szerzett vezetést a németeknek a nyolcadik percben. PSG-Leverkusen 0-1
Julian Lescott odalépett Messinek a tizenhatoson belül. A szurkolók ftyültek, Lannoy, a francia bíró nem. 
Kiegyenlített a PSG, a brazil Marquinhos nyugtatta meg a kedélyeket. A középhátvéd fejjel vette be a német kaput. PSG-Leverkusen 1-1
A katalánok nagy labdabirtoklási fölényben vannak, veszélyesebbek. Ritka az olyan jelenet, mint amilyennek Milner volt a főszereplője a másik kapunál, igaz, mellé lőtt. A Barcelona lebilincselő akciója után a City hálójába került a labda - de lesről. 
Alekszandar Kolarovnak ügyelnie kell a folytatásban, kapott egy sárgát Neymar regulázásáért. 
A Leverkusen nagyon adakozó kedvében van. Egyik legrutinosabb játékosa, Simon Rolfes büntetőt hibázott, Salvatore Sirigu védett. Luxus. Maradt az 1-1. 
A City másik szélsőhátvédje, Zabaleta is sárga lapot kapott. Õ biztosan nem játszik negyeddöntőt idén. 
Jó kísérlet a Citytől, Touré labdáját David Silva lőtte el. A másik oldalon Joe Hart két bravúrja tartotta meg a döntetent. Neymar és Xavi próbálkoztak. 
Megkezdődtek a második félidők. Agüero helyett Edin Dzeko játszik a Man Cityben. Akadt is rögtön egy jó kísérlete. 
Vezet Párizsban is a PSG. Ezequiel Lavezzi lőtte a gólt. PSG-Leverkusen 2-1
Némi élénkség: Messi a kapufát találta el, a másik oldalon Dzeko fejesét Victor Valdéz bravúrral hárította. 
A Barcelona uralja a mérkőzést, de a City a második félidő első felében kétszer annyit lőtt kapura, mint a teljes első 45 percben.
Emre Can piros lapot kapott Párizsban, tíz emberrel folytatja a Bayer Leverkusen.
Ki lehet jelenteni: a Barcelona továbbjut a Manchester Cityvel szemben. Lionel Messi megszerezte a vezetést, összesítésben már 3-0. Barcelona-Manchester City 1-0
Dzeko Piquével találkozott, a katalán minden bizonnyal szabálytalankodott. Tizenegyest ért volna, Pablo Zabaleta szóvá is tette a francia bírónál. Olyan hevesen, hogy megkapta a második sárga lapját. Elszállt az utolsó (talán nem is létező) esély. 
Vincent Kompany kiegyenlített. Barcelona-Man City 1-1 - de összesítésben 3-1.
Még az az öröme sem lehet meg a Citynek, hogy nem kap ki. Dani Alves az utolsó percben megnyeri a meccset a katalánoknak. A Barcelona kettős győzelemmel jutott tovább. 
PSG-Bayer Leverkusen 2-1 (összesítésben 6-1)

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor: "Ha béke lenne, a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne"

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában adott élő interjút, a kormányfő arról beszélt, ha béke lenne, akkor a magyar gazdaság növekedése kétszeres is lehetne.  A német gazdaságot hazavágta a háború, és Magyarországnak nagyon fontos, hogy hozzáférjünk a nyugati piacokhoz. Ha ők döcögnek, akkor ez ránk is hat. Ha 2025-ben is háborúval kell számolni, akkor meg kell emelni a háborús kiadásokat is. Az EU-tagságról leszögezte,  hogy bent jobb, mint kívül.  Azt is kijelentette, hogy a kormány szerint fontos, hogy a magyar emberek ugyanolyan áron jussanak hozzá az üzemenyaghoz, ahogyan a szomszédaink.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×