eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Jubileumi négysáncra készül az elit

Pénteken Oberstdorfban kezdődik a síugrók jubileumi, 60. Négysáncversenye, amelyen a tradicionális sorozat történetének legnagyobb pénzdíja, egymillió svájci frank is gazdára találhat, ha egy ugró mind a négy viadalon diadalmaskodik.

A szervezőbizottság, valamint a német és az osztrák sportági szövetség által felajánlott, 250 millió forintnak megfelelő pénzösszeget természetesen nagyon nehéz lesz megszerezni, már csak azért is, mert a Négysáncverseny 60 éves történetében csupán egyszer, a 2001/2002-es eseményen fordult elő, hogy mind a négy állomáson ugyanaz a versenyző - a német Sven Hannawald - nyert.

"Mindenképpen szerettük volna a lehető legkülönlegesebbé tenni a 60. alkalmat, ezért találtuk ki a soha korábban nem látott extra prémiumot" - mondta Alfons Schranz, a Négysáncverseny elnöke.

A sorozat győztese természetesen akkor is részesül pénzdíjban, ha nem nyeri meg mind a négy eseményt, ugyanis a végső sikerért mindenképpen jár a 20 ezer svájci frankos (5 millió forint) jutalom.

"Az egymilliós plusz díjazás miatt a 60. Négysáncverseny olyan izgalmas lesz, mint még soha" - fogalmazott Stefan Huber, az esemény ügyvezetője. "A síugrók számára nehezebbé válik a viadal, biztos, hogy jobban fognak izgulni, mint korábban, s a nézők is sokkal kiélezettebb küzdelmet láthatnak majd."

Az elmúlt három évben az osztrák ugrók fölénye jellemezte a hagyományos eseményt: 2009-ben Wolfgang Loitzl, tavaly Andreas Kofler, idén januárban pedig Thomas Morgenstern győzött. Ráadásul a 12 állomásból kilencen Ausztria képviselői diadalmaskodtak, rajtuk kívül csak a svájci Simon Ammann (2008, 2011) és a norvég Tom Hilde (2011) könyvelhetett el részsikert.

A Világkupa-sorozatba tartozó esemény pénteki első állomását vasárnap a Garmisch-Partenkirchen-i követi, majd a mezőny átköltözik Ausztriába, s jövő szerdán Innsbruckban, két nappal később pedig Bischofshofenben ugranak a versenyzők.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×