INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Az idény legfontosabb meccse előtt Geráék

InfoRádió / MTI
Mindkét angol csapat idegenben kezd a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében: míg a Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham a csütörtök esti első mérkőzésen a német Hamburg otthonában próbál a visszavágóra reményt adó eredményt elérni, addig a Liverpool a spanyol fővárosban, az Atlético vendégeként lép fel.

A légtérzár miatt a Hanza-városba vonattal érkező Fulhamnek van kevesebb veszítenivalója, hiszen a szigetországi csapat már azzal nagy szenzációt okozott, hogy a címvédő Sahtart, az olasz Juventust, majd a német bajnok Wolfsburgot is búcsúztatta.

"Számomra ez lesz az idény legfontosabb találkozója. Soha nem szerepeltem még nemzetközi kupa elődöntőjében, nagyon remélem, hogy pályára léphetek. Ugyanakkor nem csak nekem, de az összes futballistánk számára hatalmas jelentőséggel bír ez az összecsapás. Tudjuk, hogy a Hamburg nagyszerű együttes, de legalább ennyire jó volt a Sahtar Donyeck, a Juventus vagy a Wolfsburg" - mondta a londoniak magyar támadója, Gera Zoltán.

A játékos várhatóan a kezdőtizenegy tagja lesz Hamburgban, amelynek együttese a hetedik pozícióba esett vissza a Bubdesligában, s a bennfentesek szerint Bruno Labbadia vezetőedző csak akkor maradhat meg "munkahelyén", a kispadon, ha bejuttatja alakulatát a második számú európai futballsorozat döntőjébe. Ehhez pedig csütörtök este hatékony, gólerős játékra, s főleg győzelemre van-lenne szüksége a Hamburgnak, amelynek otthonában rendezik majd meg május 12-én a döntőt.

A másik párban is gyakorlatilag középcsapatok találkoznak, hiszen mind a Liverpool, mind az Atlético Madrid botladozik saját nemzeti bajnokságában, ahol előbbi jelenleg a hatodik, utóbbi a tizedik helyet foglalja el csupán, így egyedül a nemzetközi terep kínálja a sikerélményt mindkét félnek.

Az angol együttes több mint egy napos utazás révén jutott el a spanyol fővárosba, Rafael Benítez együttese buszra, vonatra és repülőre is szállt, hogy időben megérkezzen a meccsre. A Vörösökre a Liverpool-London-Párizs-Bordeaux-Madrid vonalon sajátos "odüsszeia" várt.

A Liverpool spanyol mestere szerint fontos lenne idegenbeli gólt szerezniük, igaz, ezt a tervet nehezíti, hogy az együttes egyik legjobbja, Fernando Torres sérülés miatt nem szerepelhet volt csapata ellen.

A címlapról ajánljuk