eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az idény legfontosabb meccse előtt Geráék

Mindkét angol csapat idegenben kezd a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében: míg a Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham a csütörtök esti első mérkőzésen a német Hamburg otthonában próbál a visszavágóra reményt adó eredményt elérni, addig a Liverpool a spanyol fővárosban, az Atlético vendégeként lép fel.

A légtérzár miatt a Hanza-városba vonattal érkező Fulhamnek van kevesebb veszítenivalója, hiszen a szigetországi csapat már azzal nagy szenzációt okozott, hogy a címvédő Sahtart, az olasz Juventust, majd a német bajnok Wolfsburgot is búcsúztatta.

"Számomra ez lesz az idény legfontosabb találkozója. Soha nem szerepeltem még nemzetközi kupa elődöntőjében, nagyon remélem, hogy pályára léphetek. Ugyanakkor nem csak nekem, de az összes futballistánk számára hatalmas jelentőséggel bír ez az összecsapás. Tudjuk, hogy a Hamburg nagyszerű együttes, de legalább ennyire jó volt a Sahtar Donyeck, a Juventus vagy a Wolfsburg" - mondta a londoniak magyar támadója, Gera Zoltán.

A játékos várhatóan a kezdőtizenegy tagja lesz Hamburgban, amelynek együttese a hetedik pozícióba esett vissza a Bubdesligában, s a bennfentesek szerint Bruno Labbadia vezetőedző csak akkor maradhat meg "munkahelyén", a kispadon, ha bejuttatja alakulatát a második számú európai futballsorozat döntőjébe. Ehhez pedig csütörtök este hatékony, gólerős játékra, s főleg győzelemre van-lenne szüksége a Hamburgnak, amelynek otthonában rendezik majd meg május 12-én a döntőt.

A másik párban is gyakorlatilag középcsapatok találkoznak, hiszen mind a Liverpool, mind az Atlético Madrid botladozik saját nemzeti bajnokságában, ahol előbbi jelenleg a hatodik, utóbbi a tizedik helyet foglalja el csupán, így egyedül a nemzetközi terep kínálja a sikerélményt mindkét félnek.

Az angol együttes több mint egy napos utazás révén jutott el a spanyol fővárosba, Rafael Benítez együttese buszra, vonatra és repülőre is szállt, hogy időben megérkezzen a meccsre. A Vörösökre a Liverpool-London-Párizs-Bordeaux-Madrid vonalon sajátos "odüsszeia" várt.

A Liverpool spanyol mestere szerint fontos lenne idegenbeli gólt szerezniük, igaz, ezt a tervet nehezíti, hogy az együttes egyik legjobbja, Fernando Torres sérülés miatt nem szerepelhet volt csapata ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×