INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Hitelből fizetik az olimpiai felkészülést?

Infostart / InfoRádió
A Magyar Olimpiai Bizottság megkezdte egy 100 millió forintos áthidaló hitelfelvétel előkészítését. A szervezet ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta: továbbra sem tudja, mikor juthat el a MOB-hoz az állami támogatás.

Komoly anyagi gondok nehezítik a Magyar Olimpiai Bizottság pekingi felkészülését.

A költségvetésben a pekingi olimpián való részvétel támogatására 500 millió forint van elkülönítve. Molnár Zoltán ügyvezető igazgató az InfoRádiónak kiemelte: tavaly készítettek egy költségvetési tervezetet, és 430 millió forintot igényeltek, de ebből a mai napig egy forint sem érkezett meg a szervezet számlájára.

A MOB ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: tavaly novemberben a sport szakállamtitkársághoz fordultak, hogy legalább előleget kaphassanak, hiszen komoly fizetési kötelezettségeik vannak a pekingi szervezők felé, valamint a szervezet hazai feladatai miatt is, és ezek nem tűrnek halasztást. Három hónap eltelt, de az ötkarikás testület vezetői még a szerződés tervezetét sem látták a költségvetési támogatásnak - tette hozzá.

Molnár Zoltán kifejtette: eddig azzal oldották meg a problémát, hogy megkérték a támogatókat, hozzák előre az utalásokat. A szponzorok eddig megértő és segítőkész magatartást mutattak - fűzte hozzá.

A MOB emellett haladékot kért partnereitől, így egyelőre nem kellett fizetni az utazásért és a formaruháért - hangsúlyozta.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy még nem kellett felvenni a 100 milliós hitelt, de már megkezdték a hitelfelvétel előkészítését, hogy a lehető leggyorsabban megtörténhessen, ha az indokolt lesz.

Az anyagi probléma a magyar csapat ellátását nem érinti, az olimpikonok minden betervezett szolgáltatást megkapnak. A MOB már lekötötte a pekingi szállásokat és a bérleményeket is elintézték - közölte Molnár Zoltán.

Hanganyag: Farkas Dávid

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk