eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hitelből fizetik az olimpiai felkészülést?

A Magyar Olimpiai Bizottság megkezdte egy 100 millió forintos áthidaló hitelfelvétel előkészítését. A szervezet ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta: továbbra sem tudja, mikor juthat el a MOB-hoz az állami támogatás.

Komoly anyagi gondok nehezítik a Magyar Olimpiai Bizottság pekingi felkészülését.

A költségvetésben a pekingi olimpián való részvétel támogatására 500 millió forint van elkülönítve. Molnár Zoltán ügyvezető igazgató az InfoRádiónak kiemelte: tavaly készítettek egy költségvetési tervezetet, és 430 millió forintot igényeltek, de ebből a mai napig egy forint sem érkezett meg a szervezet számlájára.

A MOB ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: tavaly novemberben a sport szakállamtitkársághoz fordultak, hogy legalább előleget kaphassanak, hiszen komoly fizetési kötelezettségeik vannak a pekingi szervezők felé, valamint a szervezet hazai feladatai miatt is, és ezek nem tűrnek halasztást. Három hónap eltelt, de az ötkarikás testület vezetői még a szerződés tervezetét sem látták a költségvetési támogatásnak - tette hozzá.

Molnár Zoltán kifejtette: eddig azzal oldották meg a problémát, hogy megkérték a támogatókat, hozzák előre az utalásokat. A szponzorok eddig megértő és segítőkész magatartást mutattak - fűzte hozzá.

A MOB emellett haladékot kért partnereitől, így egyelőre nem kellett fizetni az utazásért és a formaruháért - hangsúlyozta.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, hogy még nem kellett felvenni a 100 milliós hitelt, de már megkezdték a hitelfelvétel előkészítését, hogy a lehető leggyorsabban megtörténhessen, ha az indokolt lesz.

Az anyagi probléma a magyar csapat ellátását nem érinti, az olimpikonok minden betervezett szolgáltatást megkapnak. A MOB már lekötötte a pekingi szállásokat és a bérleményeket is elintézték - közölte Molnár Zoltán.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×