eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin

Mourinho: "Jöjjenek és szerezzenek meg"

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy José Mourinho lehet az egyik esélyes az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A Chelsea volt szakvezetője nem zárta ki, hogy érdekelné egy ajánlat, miközben egyik legnagyobb volt riválisa, a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson is őt javasolja a posztra.

"Semmit nem zárok ki" - válaszolt José Mourinho a The Sun brit bulvárlap arra vonatkozó kérdésére, hogy érdekelné-e az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztja.

A Chelsea edzőjeként kétszer angol bajnokságot nyerő szakember válasza alighanem az angol szövetség (FA) vezetőinek is jól esik, hiszen az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált: a portugál edző lehet a poszt egyik esélyese.

José Mourinho egyébként a szurkolók támogatását is élvezi, a The Sun szavazásán például a válaszolók 70 százaléka őt választaná Steve McClaren megüresedett helyére.

"Semmit sem zárok ki"


A portugál szakember egyébként kijelentette: mielőtt konkrét választ adhatna, a szövetségnek kell eldönteni, hogy egyáltalán akarja-e őt szövetségi kapitánynak.

"Addig nem elárulhatom el, hogy mit gondolok, amíg az FA nem közli, hogy érdekli a dolog. Mondják meg a szövetségnek, hogy jöjjenek és szerezzenek meg. Várjunk még egy kicsit és majd minden kiderül. Semmit sem zárok ki" - fogalmazott José Mourinho.

A The Sun szerint az FA vezetője, Brian Barwick listáján a volt német szövetségi kapitány és legendás csatár, Jürgen Klinsmann (aki egyébként futballozott is Angliában), a Real Madrid nyáron távozott vezetőedzője, Fabio Capello és a Portsmouth menedzsere, Harry Redknapp is szerepel, de a lap szerint José Mourinho az elsőszámú jelölt.
Ferguson: "Szerezzék meg José Mourinhót"

A portugál szakmai elismertségét jelzi, hogy több korábbi összetűzésük ellenére egyik legnagyobb volt riválisa, a Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson is az ő kapitánykodását támogatná.

Ennek nem csupán elvi jelentősége van, hiszen az FA vezetősége már korábban bejelentette, hogy konzultálni fog az angol élvonal legelismertebb menedzsereivel, köztük Sir Alex Fergusonnal és az Arsenal szakvezetőjével, Arsene Wengerrel is.

"A következő angol kapitánynak José Mourinhónak kellene lennie. A kluboknál dolgozó szakemberek feladata a játékosok technikai felkészítése. A válogatottnál motiválni kell őket és ebben José Mourinho a legjobb. Ha az FA megkérdez, akkor csak egy nevet mondok majd nekik - szerezzék meg José Mourinhót" - fejtegette egyik barátjának Sir Alex Ferguson.

Bobby Robson szerint is jó választás lenne

A portugál támogatói között van egy másik legenda is, a volt szövetségi kapitány Bobby Robson. Az angol szakember ráadásul közelről ismeri José Mourinhót, hiszen Portugáliában a lisszaboni Sportingnál és a Portónál, Spanyolországban pedig a Barcelonánál is együtt dolgozott vele.

"José Mourinho nagyszerű jelölt az angol kapitányi posztra. Én inkább egy angol szakembert támogatnék, de ha belülről nincsen megfelelő jelölt, akkor Mourinho nagyon jó választás" - mondta az 1990-ben az angol válogatottal az olaszországi világbajnokság elődöntőjébe jutó szakember.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×