eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Van egy dolog, amiben hasonlít a magyar és az angol futball

Ha másban nem is, egy dologban mindenképp hasonlít a magyar és az angol labdarúgás: egyes klubok jóval többet kérnek el a vendégjegyért a nevesebb és nagy táborral rendelkező csapatok szurkolóitól. A futball őshazájában maguk a drukkerek, míg Magyarországon a szakszövetség tiltakozik a sportszerűtlen gyakorlat ellen.

A Manchester United szombaton a Fulham otthonában lép pályára. Az angol bajnoki listavezető csapat szurkolói a találkozón tiltakozásukat kívánják kifejezni a kiemelkedően magas jegyárak miatt.

A Vörös Ördögök szurkolóinak 45 fontot (közel 17 ezer forintot) kell fizetniük egy belépőért a londoni Craven Cottage-ra, ezzel szemben a városi rivális Manchester Citiy drukkerei 25 fontból (9 ezer forintból) megúszhatják a túrát.

Az akció szervezője, Peter Boyle elmondta: megelégelték, hogy rendszerint "kifosztják" őket a klubok, ezért arra buzdítja a Manchester United szurkolóit, hogy a szombati mérkőzésen ne vásároljanak semmilyen ételt, italt, műsorfüzetet vagy más terméket a Fulham stadionján belül.

A hangsúlyozottan békés tiltakozásra való felhívást közzétették a klub honlapján, de a mérkőzés előtt is osztanak röplapokat.

"Attól, hogy a klub gazdag, nem minden drukkere feltétlenül az. Mi mindenhol drágábban vehetjük meg a jegyeket. Ha egy egyesület nem képes megtölteni a lelátókat saját szimpatizánsaival, nem feltétlenül kell velünk egyensúlyba hozni a könyvelést" - tudatta Boyle.

A szervező szerint a hátrányos megkülönböztetés a többi pályán is megszokott, így nem kifejezetten a Fulham ellen irányul az akció.

A Fulham szóvivője reagálásában kiemelte: a szezon elején határozzák meg a jegyárakat, és négy együttes, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United elleni hazai összecsapások kiemeltnek számítanak, ezért ezekre a mérkőzésekre valamennyi tikett árát megemelik.

Az angliai futballszurkolók szövetsége egyébként hosszú ideje küzd a magas jegyárak miatt.

A 130 ezer tagot tömörítő szervezet egységesen 15 fontban határozná meg a vendégszurkolóknak szóló jegyek árát, és úgy vélik, a televíziós pénzek miatt ezt a csökkentést a klubok nem sínylenék meg.Magyarországon leginkább a két legnépszerűbb klub, a Ferencváros és az Újpest szurkolóit sújtották eddig a drága jegyárakkal.

A legutóbbi emlékezetes eset tavaly ősszel történt, amikor Nyíregyházán a zöld-fehér drukkereknek a hazai szektorba szóló jegyárnál több mint kétszer drágábban, háromezer forintért kínálták a tiketteket.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetése is tenni kíván a diszkrimináció ellen, ezért pénteken elvi állásfoglalást adott ki, amelyben elítél minden megkülönböztetést a vendégcsapatok szurkolóival szemben, és fellép az egységes jegyárak mellett.

Kisteleki István, az MLSZ első embere elmondta: a jelenleg zajló bajnokság kiírásában még nem szerepel semmiféle tiltás vagy szankció a diszkriminációk elkövetőivel szemben, de a következő pontvadászatok készülő kiírásában hangsúlyosan fogalmazódik majd meg, hogy nincs helye semmiféle, főleg nem klubszimpátiától függő árdrágításnak.

Az elnök kiemelte, hogy bár egyelőre semmilyen törvényes eszközzel nem tudják megakadályozni a barátságtalan és sportszerűtlen nyerészkedést, ám nyomatékosan felhívják valamennyi klub figyelmét, legyenek tekintettel az európai szövetség gyakorlatára, amely minden esetben megakadályozza, hogy a szurkolók között bármiféle megkülönböztetés legyen.

A klubok tanúsítsanak önmérsékletet, és tegyenek meg mindent a mérkőzések nyugodt, zavartalan lebonyolítása érdekében - tanácsolja a szervezet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×