Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Győzelemmel búcsúznak az Elefántok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nyeretlen és már kiesett csapatok mérkőzésén Elefántcsontpart 3-2-re győzött Szerbia és Montenegró ellen a C-csoport utolsó fordulójában. Az afrikai együttes 2-0-ás hátrányból fordított.

Leszakad az ég? - kérdezhették a játékosok egymástól, miután kifutottak a pályára, mert hatalmas eső fogadta a csapatokat.

A felázott talajhoz a szerb-montenegróiak alkalmazkodtak gyorsabban, Stankovic ívelt a félpályáról a kiugró Zigichez, aki elhúzta a labdát a fölöslegesen kifutó Barry kapus mellett és 7 méterről a kapuba gurított.

Egyik elefántcsontparti védelmi bakit a másik követte, ezért nem volt váratlan, hogy a dél-szlávok duplázhattak, miután Domoraud rosszul kezelte le a labdát a kapu előtt, Ilic pedig 5 méterről a hálóba bombázott.

Az Elefántok a félidő végén eszméltek: Dudic teljesen feleslegesen kézzel ért a labdába az ötösön, a megismételt büntetőt pedig Dindane másodjára is a bal alsó sarokba rúgta. Nadj újabb durva szabálytalansága után megkapta második sárga lapját is, így alig fél óra elteltével kiállították.

Az emberelőnybe került afrikaiak egy beadás után Dindane második góljával egyenlítettek. A meccs végén Dudic is "duplázott": a szerb-montenegrói bekk kézzel ért bele Kalou lövése után a labdába a tizenhatoson belül, újabb tizenegyes. A büntetőt Kalou a kapu bal oldalába lőtte.

A két nulla pontos gárda összecsapása végül az afrikaiak sikerét hozta, a szerb-montenegróiak pedig meglepetésre pont nélkül utaznak haza.