Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vasárnap kiderül, ki nyeri a Stenk dalverseny döntőjét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vasárnap este rendezi meg az Index a Stenk dalversenyt a Kuplungban. Ekkor kiderül, hogy az öt döntős együttes, előadó közül ki írta 2015 legjobb dalát.

A kezdetektől fogva elkötelezett szándéka volt a Stenknek, hogy figyelemmel kísérjük a fiatal, feltörekvő magyar zenészeket, és folyamatos kapcsolatban legyünk az új magyar zenékkel. Erre a tehetségkutató verseny nagyon jó formátumnak látszott - számolt be Libor Anita, az Index kulturális rovatvezetője.

Idén már nem a közönség választja ki a végső nyertest, hanem szakértő zsűrit kértünk fel, amelynek tagjai Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, Szép Fruzsina nemzetközi fesztiválszervező, DJ Titusz zenei producer, illetve Dudás Gergely, az Index főszerkesztője - mondta.

A harminc előadóból több körön keresztül öt döntősre szűkült a mezőny.

A március 27-i döntő a budapesti Király utcai Kuplungban lesz, ahol egy-egy minikoncertet ad mind az öt zenekar. A rendezvényre a belépés ingyenes. Vasárnap este az I Am Soyuz, a Papaver Cousins, a Felső Tízezer, a Dope Calypso és a Fran Palermo fog egy-egy rövid koncertet adni, és kiderül, hogy ki írta 2015 legjobb dalát, és ki fog fellépni a Sziget fesztiválon - sorolta.

Nagyon vegyes a mezőny. Az I Am Soyuz egy ukulelés lányt takar, akinagyon kedves zenét játszik, a Papaver Cousins tagjai pedig modern folk-bluesként határozzák meg a zenéjüket. A Felső Tízezerrel, a Dope Calypsóval és a Fran Palermóval már lehetett találkozni a pesti éjszakában - részleteze az Index kulturális rovatvezetője.

Hanganyag: Fehér Anna Magda