eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Vasárnap kiderül, ki nyeri a Stenk dalverseny döntőjét

Vasárnap este rendezi meg az Index a Stenk dalversenyt a Kuplungban. Ekkor kiderül, hogy az öt döntős együttes, előadó közül ki írta 2015 legjobb dalát.

A kezdetektől fogva elkötelezett szándéka volt a Stenknek, hogy figyelemmel kísérjük a fiatal, feltörekvő magyar zenészeket, és folyamatos kapcsolatban legyünk az új magyar zenékkel. Erre a tehetségkutató verseny nagyon jó formátumnak látszott - számolt be Libor Anita, az Index kulturális rovatvezetője.

Idén már nem a közönség választja ki a végső nyertest, hanem szakértő zsűrit kértünk fel, amelynek tagjai Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, Szép Fruzsina nemzetközi fesztiválszervező, DJ Titusz zenei producer, illetve Dudás Gergely, az Index főszerkesztője - mondta.

A harminc előadóból több körön keresztül öt döntősre szűkült a mezőny.

A március 27-i döntő a budapesti Király utcai Kuplungban lesz, ahol egy-egy minikoncertet ad mind az öt zenekar. A rendezvényre a belépés ingyenes. Vasárnap este az I Am Soyuz, a Papaver Cousins, a Felső Tízezer, a Dope Calypso és a Fran Palermo fog egy-egy rövid koncertet adni, és kiderül, hogy ki írta 2015 legjobb dalát, és ki fog fellépni a Sziget fesztiválon - sorolta.

Nagyon vegyes a mezőny. Az I Am Soyuz egy ukulelés lányt takar, akinagyon kedves zenét játszik, a Papaver Cousins tagjai pedig modern folk-bluesként határozzák meg a zenéjüket. A Felső Tízezerrel, a Dope Calypsóval és a Fran Palermóval már lehetett találkozni a pesti éjszakában - részleteze az Index kulturális rovatvezetője.

Hanganyag: Fehér Anna Magda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×