INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Don Carlos a Bárkában őrjöng

Infostart / InfoRádió
Friedrich Schiller darabját, a XVI. századi spanyol királyi udvarban játszódó Don Carlost mutatják be péntek este a Bárka Színházban.

Schillernél modernebb szerzőt nem nagyon olvastam az elmúlt öt-hat évben - mondta az InfoRádiónak Alföldi Róbert rendező annak kapcsán, hogy a német szerző Don Carlos című darabját mutatja be rendezésében péntek este a Bárka Színház társulata.

A Don Carlos arról szól, hogyan teszi tönkre a mikrokörnyezetet, ha valaki hatalmon van, és ha fontosabb számára az, hogy mi történik nagypolitikában, mint a családján belül - tette hozzá a direktor.

Ez örök érvényű darab - mondta Alföldi Róbert, hozzáfűzve: Schiller az egyik kedvence. "Nagyon erős történeteket ír, én pedig abban hiszek, hogy a színházban a történet az, ami mozgat" - jelentette ki a rendező.

Alföldi Róbert nem dolgoztatta át Vas István fordítását, szerinte az ember megérzi, ha szükség van arra a készülő előadás szempontjából.

Szeretem, hogy zsongnak-bongnak a sorok, és oda kell figyelni a hangsúlyokra, a szöveg központozásra - tette hozzá a rendező.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


A címlapról ajánljuk