eur:
394.81
usd:
370.97
bux:
66483.36
2024. április 16. kedd Csongor

Don Carlos a Bárkában őrjöng

Friedrich Schiller darabját, a XVI. századi spanyol királyi udvarban játszódó Don Carlost mutatják be péntek este a Bárka Színházban.

Schillernél modernebb szerzőt nem nagyon olvastam az elmúlt öt-hat évben - mondta az InfoRádiónak Alföldi Róbert rendező annak kapcsán, hogy a német szerző Don Carlos című darabját mutatja be rendezésében péntek este a Bárka Színház társulata.

A Don Carlos arról szól, hogyan teszi tönkre a mikrokörnyezetet, ha valaki hatalmon van, és ha fontosabb számára az, hogy mi történik nagypolitikában, mint a családján belül - tette hozzá a direktor.

Ez örök érvényű darab - mondta Alföldi Róbert, hozzáfűzve: Schiller az egyik kedvence. "Nagyon erős történeteket ír, én pedig abban hiszek, hogy a színházban a történet az, ami mozgat" - jelentette ki a rendező.

Alföldi Róbert nem dolgoztatta át Vas István fordítását, szerinte az ember megérzi, ha szükség van arra a készülő előadás szempontjából.

Szeretem, hogy zsongnak-bongnak a sorok, és oda kell figyelni a hangsúlyokra, a szöveg központozásra - tette hozzá a rendező.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×