eur:
389.19
usd:
359.3
bux:
0
2024. február 26. hétfő Géza
Seismograph and Earthquake - 3D Rendering
Nyitókép: Petrovich9/Getty Images

Erős földrengés rázta meg Görögországot

A középpont Evia szigetén volt, de Athénban is mozgott a föld.

Péntek reggel egy 5,1-es erősségű földrengés rázta meg a görögországi Evia szigetét, amelyet Athénban is éreztek. Az fővárosi geodinamikai intézetben a rengés fókuszmélységét 14,2 kilométeren mérték – írja az Origo. A földrengés epicentruma hat kilométerre keletre volt Prokopio falutól, Mantoudi településen.

A helyiek arról számoltak be, hogy a szupermarketek polcairól leestek a tárgyak, de sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés.

Júniusban 4,8-as erősségű földrengés volt a közép-görögországi Atalanti város közelében, Evia szigetével szemben. Márciusban korábban egy 5,2-es erősségű földrengés rázta meg a dél-görögországi Küthéra szigetét.

A tudósok most arra figyelmeztetnek, hogy Görögorszgáot olyan földrengéshullám érhetio, mint amilyen nemrégiben Törökországot és Szíriát sújtotta.

Görögország a Földközi-tenger keleti részén, az afrikai és az eurázsiai lemezek közötti összetett geológiai határzónában fekszik, az ország északi része az eurázsiai lemezen, míg déli része az égei-tengeri lemezen.

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×