eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fegyveres rendőrök biztosítják a helyszínt a brüsszeli metró Schuman téri megállójánál, az Európai Unió épületeinél 2023. január 30-án, miután egy férfi késsel megsebesített egy kiszállni kívánó nőt. A gyanúsítottat őrizetbe vették.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Biztonsági riasztás Brüsszelben: terrorveszély a metróban

A rendőrség birtokába került e-mail szerint terrortámadás várható március 8-án a brüsszeli metróban.

Fokozott biztonsági intézkedéseket rendelt el a belga rendőrség március 8-án a 2-es és 6-os metróvonalak elleni bombatámadás veszélye miatt Brüsszelben – írja a hirado.hu.

A hatóságok birtokába került e-mailben azt állították, hogy március 8-án bombatámadás várható a belga fővárosban. Egyes lakosok már március 7-én este a közösségi médiában arra figyelmeztették egymást, hogy ne utazzanak metróval szerdán, mivel rendkívül veszélyes lehet.

Több metró beléptető kapujánál az volt olvasható reggel a kijelzőkön, hogy „evakuáció” vagy hogy „üzemen kívül.”

Az amerikai nagykövetség is kiadott egy közleményt, melyben arra figyelmeztetik az amerikai állampolgárokat, hogy figyeljenek oda a környezetükre, legyenek óvatosak, amikor Brüsszelben és környékén utaznak.

Sajtóhírek szóltak arról is, hogy Írország nagykövetségi dolgozóinak otthoni munkavégzést rendeltek el a szerdai napra.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×