eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Késes támadás Párizs mellett

Lelőtték a rohamrendőrök a támadót, aki állítólag Allahu akbart kiáltott, mielőtt gyilkolt. Az Iszlám Állam bejelentkezett a merényletre, de semmi sem bizonyítja, hogy köze lenne a támadáshoz.

Két ember meghalt, egy súlyosan megsebesült, amikor késsel támadt járókelőkre egy férfi egy Párizshoz közeli településen, a támadót a rendőrök agyonlőtték.

A BFM francia hírtelevízió úgy tudja, hogy a férfi a támadás közben arabul azt kiáltotta: "Allahu akbar" (Allah hatalmas). Az gyilkosság a Versailles-tól nyugatra fekvő, a párizsi agglomeráció egyik szegénynegyedének számító Trappes településen történt.

A támadó egy bódéban eltorlaszolta magát, a rohamrendőrséget kellett bevetni - mondta el egy rendőri illetékes, aki arról egyelőre nem tudott nyilatkozni, hogy terrorcselekmény történt-e.

A Europe1 rádió honlapja úgy értesült, hogy az áldozatok a támadó közeli hozzátartozói - a Reuters brit hírügynökség szerint a lánya és nővére -, így a rendőrség elsősorban családi tragédiára gyanakszik. Röviddel a történtek után az Iszlám Állam vállalta magára a felelősséget, de egyelőre semmi sem bizonyítja, hogy a terrorszervezetnek köze lenne a támadáshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×