eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Újabb információk az észak-koreai különvonat rejtélyes utasáról

A szöuli média keddi híradásai szerint feltehetően nem Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, hanem a húga látogatott Kínába azzal különvonattal, amely vasárnap érkezett egy pekingi pályaudvarra.

A Hankuk Ilbo című napilap és több dél-koreai sajtóorgánum azt feltételezi, hogy az észak-koreai vezető képviseletében a húga, Kim Jo Dzsong érkezett vonattal Pekingbe, hogy a kínai vezetőknek elmondja a phenjani politikában a közelmúltban tapasztalható elmozdulás okait, illetve tárgyaljon velük bátyja, Kim Dzsong Un beharangozott találkozójáról Mun Dzse In dél-koreai és Donald Trump amerikai elnökkel.

Szöulban hivatalosan egyelőre nem kommentálták a sajtóértesüléseket.

A japán média hétfőn adott hírt arról, hogy meg nem nevezett magas beosztású politikus érkezett Pekingbe különvonattal. A Nippon News Network hírtelevízióban bemutatott képsorokon egy 21 vasúti kocsiból álló zöld szerelvényt lehetett látni sárga, vízszintes csíkokkal az oldalán. A japán műsorvezető megjegyezte, hogy Kim apja, Kim Dzsong Il ugyanilyen szerelvényen érkezett Pekingbe 2011-ben. A Bloomberg hírügynökség névtelenül nyilatkozó illetékesekre hivatkozva jelentette, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető látogatott Kínába, ahol hatalomra kerülése, 2011 óta nem járt.

Kim Jo Dzsong az elmúlt hetekben tevékenyen részt vállalt Phenjan diplomáciájának alakításában. Februárban az észak-koreai küldöttség tagjaként volt ott a phjongcshangi téli olimpián, majd tárgyalt Szöulban a dél-koreai államfővel, akinek átadta bátyja üzenetét a koreai csúcstalálkozó megrendezéséről. Kim Jo Dzsong néhány napra rá részt vett a Phenjanba a látogató szöuli küldöttséggel folytatott tárgyalásokon, amelyen Kim Dzsong Un kifejezte szándékát, hogy tárgyalna az Egyesült Államokka a Koreai-félsziget atommentesítéséről, és találkozna Donald Trumppal is.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×