eur:
394.94
usd:
363.46
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Boris Johnson brit külügyminiszter sajtótájékoztatón beszél, amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel megbeszélésük után tartottak a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. március 2-án.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Hitlerhez hasonlította Putyint a brit külügyminiszter

Boris Johnson brit külügyminiszter korábban is felhívta már magára a figyelmet néhány meglepő kijelentésével. A londoni parlament alsóházában nem kevesebbet állított, mint hogy egyetért azzal, hogy Vlagyimir Putyin éppen úgy a maga politikai céljaira akarja felhasználni a nyári labdarúgó-világbajnokságot, mint 1936-ban Adolf Hitler a berlini olimpiát.

Lépjünk most nagyvonalúan túl azon, hogy ha igazán stílusos akart volna lenni, akár az 1934-es olaszországi világbajnokságot és Benito Mussolinit is emlegethette volna, de talán úgy vélte, a Putyin-Hitler párhuzam nagyobbat szól.

Amúgy az eredeti ötlet Ian Austintól, egy munkáspárti képviselőtől származik, aki először emlegette mostanság e témában az 1936-os berlini játékokat. A honatya egyébként azt is indítványozta, hogy az angol válogatott – a négy brit válogatott közül az egyedüli, amelyik kiharcolta a részvétel jogát – bojkottálja a tornát.

Johnson szerint „az összehasonlítás az 1936-tal kétségtelenül valós”, igaz, azt is hozzátette, hogy nem akar újabb hidegháborút.

Alekszandr Jakovenko, a londoni orosz nagykövet erősen bírálta Johnson szavait, s hozzátette, senkinek nincs joga bántani az orosz embereket, akik legyőzték a nácizmust, s akik közül 25 millióan elestek a nácik elleni küzdelemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×