Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Visszafoglalták az aleppói nemzetközi repülőtérre vezető főutat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormányerők és szövetségeseik kedden visszafoglalták az észak-szíriai Aleppóból a város nemzetközi repülőteréhez vezető főutat - közölte az al-Majadín libanoni tévécsatorna.

A beszámoló szerint a környékbeli felkelők szétvert csapatainak maradéka igyekszik eljutni a reptérhez közeli Nairab körzetből Aleppó még ellenőrzésük alatt álló déli negyedeibe. Ezekkel az egységekkel a kormányerők heves harcot vívnak - állította a hadsereg egyik tisztje.

A damaszkuszi rezsim erői kedden elfoglalták a nagyváros stratégailag fontos as-Saart negyedét és jelenleg mintegy 800 méterre vannak a város fölé magasodó középkori citadellától. Korábban a város központi részén lévő Dahret Avvád, Dzsúret Avvád, Karm al-Dzsebal, Karm al-Bejk negyedeket is ellenőrzésük alá vonták.

Az al-Majadín azt is jelentette, hogy a felkelők teljes mértékben feladták Aleppó történelmi negyedeit. Kivonulásuk során súlyos veszteségeket szenvedtek - közölték a tévében.

Azt is tudni, hogy Aleppó keleti részét még mindig ellenőrző lázadók néhány képviselőjüket Törökországba küldték. Utazásuk célja meggyőzni a török hatóságokat, tárgyaljanak a szíriai hadsereggel, hogy szavatoljon biztonságos folyósokat a fegyveres ellenzék számára, amelyeken keresztül elhagyhatnák a várost.