eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Brüsszelben állítják ki a 700 bevándorló holttestével kiemelt elsüllyedt hajót

Az Európai Unió brüsszeli intézményeinél állítják ki azt a hajót, amely 2015 áprilisában Líbia és Olaszország között elsüllyedt a tengeren bevándorlókkal a fedélzetén, és amelyet idén nyáron emeltek ki mintegy hétszáz holttest maradványaival - jelentette be Domenico Manzione olasz belügyi államtitkár kedden.

Matteo Renzi olasz miniszterelnök az utóbbi hetekben többször megismételte a római kormánynak azt a javaslatát, miszerint a 2015. április 18-án elsüllyedt hajót Brüsszelben, az EU intézményei épületeinek közvetlen közelében kell kiállítani, hogy folyamatosan emlékeztesse az uniót a migráció tragédiájára. Domenico Manzione belügyi államtitkár most megerősítette, hogy a hajót az EU központjában állítják ki.

Arról a hajóról van szó, amely az eddigi legtöbb áldozatot követelő tragédiát szenvedte el az észak-afrikai és a dél-olaszországi partok közötti migrációs útvonalon. A becslések szerint mintegy hétszáz ember veszett a tengerbe, mert nem tudták időben elhagyni a hajót. A 370 méteres mélységre süllyedt hajót júniusban emelték ki a vízből és a szicíliai Augustába szállították. A hajó belsejében 665 holttestet találtak, többségük 20 és 30 év közötti férfi volt. A holttesteket szicíliai temetőkben temették el. Többeket sikerült azonosítani, de nem jelentkeztek értük rokonaik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×