eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Bemutatták a világ vélhetően legértékesebb brossát

Egyedülálló gyémánt ékszert, a világ minden bizonnyal legértékesebb brossát mutatta be Párizsban a Graff Diamonds ékszerház a régiségkereskedők szeptember 21-ig tartó biennáléján, amelyen 12 év után vesz részt újra.

A Royal Star of Paris nevű bross - amelyet függőként is lehet viselni - két, egyenként is százkarátos gyémántból áll. A száz karát feletti csiszolt gyémántok rendkívül ritkák, az pedig még inkább, hogy egy ékszerhez kettőt is felhasználnak - emlékeztettek szakértők.

A melltű központi eleme a 107,46 karátos Graff Sunflower, egy párnacsiszolású fantázia sárga gyémánt, amelyet függőként a százkarátos, körte csiszolású, színét tekintve különlegesen fehér, tisztaságát nézve pedig tökéletes Graff Perfection egészít ki. Az ékszert kisebb méretű gyémántok is díszítik, így teljes súlya 271,33 karát.

Laurence Graff, a nevét viselő ékszerház alapítója és elnöke szerint egyedülálló, hogy két kiváló minőségű és legalább százkarátos gyémántot használtak fel egy ékszerhez.

A londoni székhelyű cég egy másik igen értékes darabot is bemutatott a Grand Palais-ban zajló biennálén. A Le Collier Bleu de Reve nevű gyémánt nyakéket egy 10,47 karátos élénk fantázia kék, belül tökéletes briliáns díszíti. A drágakövet az ékszerház a világ egyik legritkább és legkiválóbb kék gyémántjának nevezte. A lánc másik kiemelkedő köve egy színét és tisztaságát tekintve páratlannak ítélt 4,22 karátos kolumbiai smaragd.

Szintén a Graff ékszerészeinek munkáját dicséri a La Biennale Suite nevű szett. A burmai galambvér vörös rubinokból és fehér gyémántokból készült együttes nyakláncból, fülbevalóból és karkötőből áll.

Szó szerint mesebeli a rivális Van Cleef & Arpels ékszerház biennáléra készült kollekciója, amely a Szamárbőr című mesét eleveníti fel gyémántból és más drágakövekből készült ritkaságaival, többek közt egy rózsaszín, bíbor és kék zafírokkal kirakott, valamint fehér gyémántokkal díszített brossal.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×