eur:
389.1
usd:
361.49
bux:
68733.55
2024. május 7. kedd Gizella

Ellentmondásos az alelnökjelölti vita megítélése

Ellentmondásosnak bizonyult a választásra készülő Egyesült Államokban a csütörtökön lebonyolított amerikai alelnökjelölti vita nézők általi fogadtatása: a CNN hírtelevízió gyorsfelmérése Joe Biden jelenlegi alelnököt hozta ki győztesnek, a CBS-csatornáé pedig republikánus kihívóját, Paul Ryant.

A külpolitika és a gazdaság kérdései uralták a helyi idő szerint csütörtök éjjel a Kentucky állambeli Danville-ben megrendezett amerikai alelnökjelölti vitát, amelyen a tisztséget jelenleg betöltő demokrata Joe Biden a republikánus Paul Ryannel folytatott szópárbajban teljes erőbedobással igyekezett ellensúlyozni azt, hogy Barack Obama elnök támogatottsága csökkent a múlt heti elnökjelölti vita után.

A CNN szerint Biden 48:44 százalék arányban bizonyult jobbnak a képviselőház költségvetési bizottságának elnökénél. A mérés statisztikai hibahatára 4 százalékpont.

A CBS szerint viszont Ryan győzött, méghozzá egyértelmű, 56:36 százalékos arányban.

Az első gyorsértékelések szerint kiegyenlített "összecsapáson" az Obamával ellentétben mosolygós és magabiztos Biden felemlegette egyebek között, hogy Mitt Romney republikánus elnökjelölt támogatásfüggőnek nevezte az amerikaiak 47 százalékát, és nem tett volna semmit az amerikai autóipar megmentéséért.

A mindvégig higgadtan és felkészülten érvelő Paul Ryan alapállása az volt, hogy Amerika nem engedheti meg magának, hogy kölcsönzött pénzből tovább költekezzen, és határozott vezetői stílust, gyors gazdasági felemelkedést ígért az elkövetkező négy évre.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×