Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csáky: A magyarok védekezni fognak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MKP elítéli Ján Slota kijelentését, miszerint Szlovákiában nem élnek magyarok, csak szlovákok, akik magyarul beszélnek.

Csáky Pál pártelnök szerint Ján Slota vidéki és primitív módon sérteget másokat.

Ha mindezt a kocsmában tenné egy jelentéktelen ember, annak legfeljebb a törvény előtt kellene felelnie. De ha a kormánykoalíció második embere viselkedik így, akkor abból az MKP elnöke szerint a jövőben is csak problémák lesznek - mondta a politikus.

Csáky Pál szerint senki nem veheti rossz néven, ha ezek után a magyarok védekezni fognak.

Minden demokratikus és elérhető eszközzel védeni fogjuk jogainkat - szögezte le a szlovákiai magyar párt elnöke.

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke, a SITA hírügynökségnek nyilatkozva megismételte korábbi állítását, miszerint az országban élő magyarok tulajdonképpen nem is magyarok, hanem olyan szlovákok, akik magyarul beszélnek.

A magyarellenes megnyilvánulásairól ismert politikus azzal érvelt, hogy Franciaországban sem léteznek algériaiak és marokkóiak, mert szerinte ők is mindnyájan franciák, akiket franciákra, bevándorlókra és idegenekre osztanak.

Slota szerint Szlovákiában is ezt a modellt kellene követni, és a Dél-Szlovákiában élő polgártársakat magyar anyanyelvű szlovákoknak kellene nevezni. Slota okfejtésében még ennél is tovább ment, szerinte a Dél-Szlovákiában élők többsége elmagyarosított szlovák.