eur:
390.94
usd:
366.07
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Kik profitálhatnak az adatainkból?

Kik profitálhatnak az adatainkból?

Ma elsősorban a bankok és internetes cégek profitálnak az adatalapú szolgáltatásokból, de a nagy adatmennyiségű adat rögzítése és elemzése minden iparágat meg fog változtatni – vélekedett a PwC technológiai tanácsadás vezető menedzsere. Lajtai Péter szerint a szenzorokkal eljárásokkal mért adatok felhasználása a hatékonyságot is nagyban növelheti.

Technológiai, digitalizációs forradalom zajlik a világban, ezt számos ponton érezhetjük a mindennapjainkban is. Ennek alapját az adatok és ezekhez kapcsolódó képességek adják, legyen szó szenzorok adatairól vagy arról, hogy az okostelefonon mit csinálunk és azt hogyan tárolják. Ezek az új képességek akár észrevétlenül átalakítják az iparágakat, sőt újakat is teremtenek – mondta a PwC technológiai tanácsadás vezető menedzsere. 

Lajtai Péter az InfoRádióval közölte: az a fontos, hogy mire lehet az adatokat hasznosítani. A belső hasznosítás azt célozza, hogy a saját meglévő tevékenységet hogyan végezzük hatékonyabban, a meglévő ügyfeleket hogyan lehet jobban megcélozni. Még izgalmasabb, amikor kiderül, hogy az adataink más szervezetek számára is értékesek lehetnek, és valamilyen szolgáltatást építünk erre az adatvagyonra – fejtette ki.

Bármely iparág haszonélvezője lehet ennek, de más módon.

  • A digitális világ szereplői, a Facebook és a Google mutatják az utat.
  • A telekommunikációs cégek az első belépők lehetnek a piacra
  • A bankszektornak sok adata van az ügyfelekről, az életünk nagy szeletét ismeri.
  • A kiskereskedelem is felzárkózhat, lojalitás programokkal követik, hogy mit hogyan vásárolunk, ami szintén értéket jelenthet.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald's-tól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×