eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Van is jelentkező a Telenor helyére?

Van is jelentkező a Telenor helyére?

Ha kivonulna a norvég távközlési cég, akár az állam is felvásárolhatja magyarországi érdekeltségeit - mondta a Portfolio elemzője. Nagy Viktor beszélt a háttérről.

Sajtóértesülések szerint több dél-európai országból kivonulna a Telenor, egyes feltételezések szerint akár Magyarországról is. A társaságnak összesen 170 millió előfizetője van, így a középső és déli országok súlya nem jelentős a vállalat egészét tekintve - közölte a Portfolio elemzője.

Nagy Viktor szerint már hónapok óta lehet olvasni a cég kivonulási szándékáról, és rendre ennek cáfolatáról is.

Eddig a bolgár, szerb és a montenegrói piaci kivonulás került szóba.

Ez összesen 6 millió előfizetőt érintene, a térségben ráadásul csökken a Telenor piaci részesedése.

A Portfolio elemzője az állami érdeklődéssel összefüggésben elmondta: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy lakossági fórumon nemrég említette, hogy a 2018-as parlamenti választások után újra napirendre kerülhet az állami mobilszolgáltató létrehozása. Ez Nagy Viktor szerint

jelentheti egy már piacon lévő szolgáltató, akár a Telenor magyarországi érdekeltségének megvásárlását is.

A Telenor folyamatosan működik és egyelőre sem az sem az magyar cég, sem a norvég cégközpont sem mondott semmilyen információkat az ügyben, a társaság zavartalanul jön ki az újdonságaival. Az elmúlt hónapok működése alapján ráadásul egyfajta fordulat is látszik a magyarországi működésben, a vállalat profitabilitása tovább javult, az ügyfélszámokban is látszik a növekedés. A Telenor tehát azon dolgozik, hogy megerősítse második pozícióját és egyre közelebb kerüljön a piacvezető Telekomhoz.

A Telenor az InfoRádió kérdésére azt válaszolta, hogy a név nélküli találgatásokat nem kommentálja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×