eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Almunia: 2010-ben már bevezethető az euró

Az Európai Unió pénzügyi biztosa szerint bevezethető 2010-ben az euró Magyarországon, ha a kormány időben meghozza a szükséges intézkedéseket. Joaquín Almunia a Magyar Televízió Az Este című műsorában beszélt erről, azzal összefüggésben, hogy az Európai Bizottság kiigazításra visszaküldte Magyarországnak a múlt év végén beküldött konvergencia programot.

A pénzügyi biztos elmondta: a dokumentumban megfogalmazott célokkal és az abban szereplő számokkal nincs gond, de a brüsszeli testület nem látta tisztán, pontosan milyen intézkedéseket tervez Budapest az egyensúly helyreállítására.

Joaquín Almunia szerint nem az államadósság GDP-hez mért szintje a legnagyobb gond az országban, hanem az államháztartási hiány tartósan magas értéke.

A biztos úgy fogalmazott: jó lenne, ha valamennyi párt még a tavaszi országgyűlési választások előtt kiállna a változtatások szükségessége mellett.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×