eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Close-up hands shot asia girl gamer use smartphone play online game colorful neon light on desk in living room at home. Online esport streaming game online, Home quarantine activity concept.
Nyitókép: Tirachard/Getty Images

Kütyüikbe bújó gyerekek - itt az ideje a szemléletváltásnak

Kié a felelősség a sok kütyüzésért és azért, hogy ezek az eszközök válnak rengeteg gyerek első számú unaloműzőjévé? Mit lehet tenni ez ellen, vagy ennek a helyzetnek - esetleg a már kialakult függésnek - a kezelésére?

#agyermekkornemapplikáció címmel társadalmi figyelemfelhívó kampány indult, melynek célja a gyermekeket nevelő szülők és pedagógusok edukálása, az online tartalmakkal kapcsolatos tévhitek és tények feltérképezése, a jó gyakorlatok bemutatása szakemberek közreműködésével.

A csütörtökön kezdődött program apropóját a február 5-i biztonságos internet világnap adja.

A kampány kapcsán aznap a Facebookon szakértőkkel – pszichológus, tanár, mentálhigiénés szakértő, generációkutató, klinikai szakpszichológus – tartanak beszélgetést a függőségekről, a gamifikációról, a XXI. századi médiafogyasztási szokásokról, a digitális lábnyomról, a hírekről és az álhírekről, a tartalommegosztásokról.

A témával kapcsolatos tartalmak a szervező Felelős Szülők Iskolája weboldalán érhetők el.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-1
Euro 2024

ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-1

Első mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon, az ellenfél, Kölnben, Svájc. A csoport másik mérkőzésén a németek 5-1-re legyőzték a skótokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×