INFORÁDIÓ 
2020. október 21. szerda
Orsolya

david attenborough

málta

brit királyi család

györgy herceg

A Kensington-palota által 2020. szeptember 24-én közreadott képen Vilmos cambridge-i herceg (k) és felesége, Katalin hercegnő (j) fogadja David Attenborough brit természettudóst (b) a londoni Kensington-palota kertjében. Körülöttük három gyermekük, György (ül) és Lajos herceg (elöl), valamint Sarolta hercegnő (j). Az eseményen levetítették a hamarosan a mozikba kerülő David Attenborough: A Life On Our Planet című dokumentumfilmet.

Áll a bál György herceg különleges ajándéka miatt

Infostart / MTI

Málta magának követeli azt az ősi óriáscápafogat, amelyet György brit herceg a hétvégén kapott ajándékba Sir David Attenborough világhírű természetfilmestől új filmje bemutatása alkalmából.

Vannak tárgyak, amelyek nagyon fontosak Málta természeti öröksége szempontjából, de valahogy külföldre kerültek, és ezeket vissza kell szereznünk - mondta José Herrera máltai kulturális miniszter a Times of Malta című lapban.

A hétéves herceg abból az alkalomból kapta a különleges ajándékot, hogy a királyi családnak magánvetítésen mutatták be Attenborough A Life on Our Planet című új környezetvédelmi filmjét. A Kensington-palota által kiadott fotókon látható, amint a kis királyfi megcsodálja a megkövült óriási cápafogat, amelyet az író, filmes és természetvédő az 1960-as évek vége felé talált egy máltai nyaralás során.

A kövület egy kihalt fajtól, az óriásfogú cápától (Carcharocles megalodon) származik, az egyik legnagyobb húsevő gerincestől, amely valaha élt. A 23 millió éve felbukkant és 2,6 millió éve kihalt cápafaj háromszor nagyobb volt, mint egy mai fehér cápa, hossza elérhette a 16 métert.

London, 2020. szeptember 27.
A Kensington-palota által 2020. szeptember 24-én közreadott képen Vilmos cambridge-i herceg (j, hátul) a londoni Kensington-palota kertjében ül két fiával, György (b) és Lajos herceggel (j). György herceg egy cápafogat tart a kezében, amelyet David Attenborough brit természettudóstól kapott. Az eseményen levetítették a hamarosan a mozikba kerülő David Attenborough: A Life On Our Planet című dokumentumfilmet.
MTI/AP/Kensington-palota
A Kensington-palota által 2020. szeptember 24-én közreadott képen Vilmos cambridge-i herceg (j, hátul) a londoni Kensington-palota kertjében ül két fiával, György (b) és Lajos herceggel (j).. MTI/AP/Kensington-palota

Máltán 2002 óta törvény védi a kövületeket. A miniszter arra nem tért ki, miként képzelik el a fogkövület visszaszerzését a brit királyi családtól, de hangsúlyozta, hogy a puha sárga mészkőből kiásott ősi cápafognak egy máltai múzeumban a helye.

Málta 1964-ig brit gyarmat volt.

Nyitókép: MTI/AP/Kensington-palota
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018