eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Két nap alatt hozták össze az esküvőt Sarkozyék

Carla Bruni-Sarkozy egy francia televíziós műsorban elárulta: mindössze két nappal a nagy esemény előtt döntötte el elnök párjával, hogy összeházasodnak. Az egyórás tévéinterjúból az is kiderült, hogy énekesnő barátnője tanította meg Brunit, hogyan pukedlizzen az angol királynőnek.

Az idei év egyik legnagyobb szenzációjának számított, hogy Nicolas Sarkozy mindössze néhány hónapos románc után februárban, az Elysée-palotában feleségül vette modell-énekes barátnőjét. Carla Bruni egy csütörtök esti tévés interjújában elárulta: a februári esküvő előtt mindössze két nappal határozták el, hogy igent mondanak egymásnak.

A pár tavaly novemberben egy vacsorán találkozott, majd nyolcvan nap múlva össze is házasodott - nem kis megrökönyödést keltve a francia közvéleményben, hiszen Sarkozy tavaly ősszel viharos körülmények között vált el előző feleségétől.

A francia first lady elmondta: olyan gyorsan határozták el az esküvőt, hogy alig volt ideje kiválasztani a ruháját a nagy eseményre, de végül Jean Paul Gaultier párizsi márkaboltjában bukkant rá egy krémszínű, térdig érő ruhára.

A tévés műsorba meghívták azokat a barátokat is, akik végigkísérték Bruni modell és énekesnői karrierjét - a vendégek között jeles divattervezők is ültek. Az egyórás műsorban a francia first lady elárulta azt is, nagyon ideges volt, amikor férjével Londonba utazott és találkozott a királyi családdal. Külön instrukciókat kapott diplomatáktól, mit viseljen és miket mondjon, legnagyobb segítője mégis Marianne Faithfull volt, akitől megtanulta, hogyan kell pukedlizni a királynőnek.

"Marienne brit állampolgár, és találkozott már a királynővel. Legalább ötvenféle pukedlit mutatott. Volt egy olyan is, ahol gyakorlatilag a földre kell vetnie magát az embernek - nagyon vicces volt" - idézte fel az etikettórák emlékeit Bruni, aki azt is bevallotta, hogy Sarkozyvel folytatott románca elején vissza kellett vennie játékos személyiségéből, mert sok negatív kritikát kapott.

"Volt egy rövid időszak, amikor próbáltam komoly lenni, így elnyerhettem az emberek bizalmát; nem kellett aggódniuk és azt mondaniuk: te jó ég, hova fajul a világ!" - vallotta be Bruni, akiről Christian Lacroix divattervező a műsor vendégeként elmondta: ez a tévés interjú volt az első, amely felvillantott valamennyit Bruni valódi személyiségéből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×