eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Hajrázik a virsli - húsbavágó várakozások az év utolsó napjaiban

A Hússzövetség szerint idén is jelentős virsliforgalom várható az év végén.

A fogyasztói szokások változása ellenére idén is jelentős mennyiség fogyhat virsliből belföldön az év utolsó napjaiban - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán az MTI-vel.

A forgalom éves szinten 34 ezer tonna körül alakul, ebből 10-25 százalék eshet az év utolsó hónapjára. A termékek jelentős része még mindig hagyományos, de a kínálat az utóbbi években egyre több új termékkel bővült, és ma már nem is feltétlen ragaszkodik mindenki a szilveszteri virslihez - írták.

A közlemény szerint az ünnepi időszakban a vásárlók a jobb minőségű virslit keresik. A NAK és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) a belföldön készült termékeket ajánlják, mert ezek illeszkednek legjobban a magyar fogyasztók elvárásaihoz, megbízhatóak és ellenőrzöttek. Érdemes minél kevesebb összetevőt tartalmazó virslit választani, mert a túl sok adalékanyag minőségromlást okozhat - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×