INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

viorica dancila

2019.11.27. 07:09

Távozik a román pártelnök az újabb kudarc után

Lemondott a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségéről Viorica Dancila volt román miniszterelnök, miután elvesztette az elnökválasztást Klaus Iohannis jobboldali államfővel szemben.
2019.11.11. 10:42

Az RMDSZ számára is jut még szerep a romániai elnökválasztásban

Viorica Dancila, a Szociáldemokrata Párt elnöke, volt miniszterelnök lesz a hivatalban lévő Klaus Iohannis jobboldali államfő ellenfele a romániai elnökválasztás második fordulójában. A hétvégi első fordulóról Pászkán Zsoltot, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső munkatársát kérdezte az InfoRádió.
2019.11.10. 20:41

Úgy tűnik, megvan a román elnökválasztás két befutója

Klaus Iohannis hivatalban lévő államfő 39 százalék feletti eredménnyel nyerte a romániai elnökválasztás vasárnap megrendezett első fordulóját, az exit pollok pedig azt valószínűsítik, hogy Viorica Dancila szociáldemokrata exkormányfő lehet a kihívója a második fordulóban.
2019.10.10. 14:01

Megbukott a román kormány a bizalmi szavazáson

Megvonta a román parlament a bizalmat a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök vezette kabinettől. Az ellenzék által beterjesztett bizalmatlansági indítványt 238 képviselő és szenátor szavazta meg. A kormány megbuktatásához a törvényhozók többségének támogatására, legalább 233 voksra volt szükség.
2019.09.28. 20:41

Kitartanak a román biztosjelölt mellett is

Viorica Dancila román miniszterelnök továbbra is kiáll Rovana Plumb szociáldemokrata EP-képviselő uniós biztosi jelöltsége mellett, a hazai ellenzéket pedig Románia lejáratásával, a román nemzeti érdekek semmibevételével vádolja.
2019.09.05. 19:03

Hoppon maradt három miniszterjelölt Romániában

Klaus Iohannis román elnök csütörtökön elutasította három ideiglenes miniszter kinevezését, miután a liberális ALDE ellenzékbe vonult és három miniszteri poszt ürült meg a kormányban.
2019.08.26. 17:50

Vége a bukaresti kormánykoalíciónak

Kilép a bukaresti kormányból a szociálliberális koalíció kisebbik pártja, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) - jelentette be Calin Popescu Tariceanu pártelnök.
2019.07.15. 16:30

Ismét változik a román kormány

Újabb kormányátalakítást jelentett be a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottságának ülése után hétfőn a román miniszterelnök: Viorica Danicila a stratégiai partnerségekért felelős miniszterelnök-helyettesi posztra, illetve a belügyi és a külügyi tárca élére jelöl új tisztségviselőt.
2018.11.12. 17:34

Újabb kemény csörte a román elnök és a kormány között

A jobboldali Klaus Iohannis államfő a román "demokrácia balesetének" nevezte a Viorica Dancila vezette bukaresti szociálliberális kormányt, amely szerinte nincs felkészülve arra, hogy 2019. január 1-jétől átvegye az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.
2018.08.17. 17:25

Brüsszelnek panaszkodik a román kormányfő

Viorica Dancila román szociáldemokrata miniszterelnök az Európai Bizottság vezetőinek írt levelében úgy értékelte: erőszakkal próbálják félreállítani a bukaresti legitim kormányt a tüntetéseket bátorító ellenzéki politikusok.
2018.05.05. 12:30

Új székelyföldi autonómia-javaslatok várhatók

Egyre nagyobb a feszültség a román elnök és a miniszterelnök között. Legutóbb Viorica Dancila kormányfő előzetes egyeztetés nélkül Izraelbe látogatott, majd kilátásba helyezte, hogy a nagykövetséget Jeruzsálembe helyezik át. Klaus Johannis elnök ezután lemondásra szólította fel a miniszerelnököt. Pászkán Zsolt, az EuroCom romániai sajtófigyelő igazgatója szerint ez már a jövő évi román választási kampány része.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018