INFORÁDIÓ 
2020. november 28. szombat
Stefánia

tárki

2020.11.21. 08:19

Hamisítványok: kevésbé dőlünk be, de kevésbé ítélkezünk is

A magyar lakosságnak csak a 11 százaléka vásárolt az elmúlt egy évben tudatosan hamis termékeket, egyre kevesebben értékelik viszont bűncselekményként a hamisítványok terjesztését – derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és Tárki legfrissebb fogyasztói felméréséből.
2020.07.17. 18:27

Palócz Éva: teljességgel használhatatlanok a korábbi ismeretek

Nem működnek a korábbi közgazdasági modellek a koronavírus-válságban - állította az InfoRádió Aréna című műsorában Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója, aki szerint az uniós keretköltségvetésben előbb lesz egyezség, mint a közös hitelfelvétel kérdésében.
2020.02.10. 05:20

Rengeteg a kérdőjel az európai minimálbér ügyében

Szakmai szervezetekkel indított konzultációt a múlt héten a Demokratikus Koalíció az európai minimálbér bevezetésének lehetőségeiről. Magyarországon ma 250 ezren kapnak minimálbért, és mintegy 800 ezren garantált bérminimumot. Az európai minimálbér kérdésköre elsősorban őket érintheti, arról azonban koránt sincs egységes álláspont, hogy milyen elvek alapján lehetne ezt bevezetni – mondta az InfoRádiónak a Kopint-Tárki vezérigazgatója, ismertetve a legfőbb nehézségeket.
2019.10.09. 09:13

Jobb magyar helyezés a versenyképességi rangsorban

Magyarország egy hellyel előrébb lépett a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum-WEF) globális versenyképességi listáján, amelyet az idén is Szingapúr vezet az Egyesült Államok és Hong Kong előtt - derül ki a jelentés készítésében közreműködő Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet összefoglalójából.
2019.10.03. 15:24

Kopint-Tárki: optimistább prognózis, de a 305-ös euró nem fog visszatérni

A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet a szeptemberi előrejelzésében 4,8 százalékra emelte a GDP idei növekedésére vonatkozó várakozását a júniusban közölt 4,5 százalékról, a 2020-ra vonatkozó előrejelzése változatlanul 3,2 százalék maradt - ismertette Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója.
2019.07.03. 08:58

Optimistábban látja a magyar gazdaságot a Kopint-Tárki

A márciusi jelentésében prognosztizált 4 százalékos GDP növekedés helyett 4,5 százalékot vár erre az évre a Kopint-Tárki Zrt., az inflációs várakozásuk pedig átlagosan 3,5 százalék erre az évre a korábbi 3 százalék helyett - közölte Palócz Éva vezérigazgató.
2018.12.14. 13:04

Jövőre megugorhat az infláció, de nem lankad a fogyasztási kedv

Javította idei növekedési várakozását a Kopint-Tárki. A Konjunktúrakutató szerint a gazdasági növekedés idén 4,8 százalék lehet Magyarországon, ami 0,2 tized százalékponttal magasabb, mint az októberi előrejelzés - tudta meg az InfoRádió.
2018.06.15. 08:26

Kopint-Tárki: a bátrabbá váló fogyasztás a bővülés motorja

Felfelé módosította a magyar gazdaság növekedési várakozásait erre az évre a Kopint-Tárki idei második konjunktúra-jelentése. Az infláció is magasabb lehet a korábban jelzettnél elsősorban az olajárak emelkedése miatt – mondta Palócz Éva vezérigazgató.
2018.05.18. 06:06

Drámai helyzet a munkaerőpiacon: egyre több a betöltetlen állás - ágazati körkép

A szükséges munkaerőnek akár ötöde is hiányzik a magyar munkaerőpiacról. Az építőiparban beruházások csúsznak, a mezőgazdaságban a termés betakarítását akadályozza a hiány. Éves átlagban a munkaerő egy százaléka talál külföldön munkát, ez magas arány. A KSH adatai szerint tavaly év végén 73 ezer betöltetlen állás volt Magyarországon, az előző évhez képest ez több mint 30 százalékos emelkedés.
2018.02.16. 11:22

Átalakulóban a leggazdagabb 10 százalék csoportja

Óriási különbségek vannak a magyar társadalom legvagyonosabb 10 százalékában – fejtette ki az InfoRádiónak Tóth István György, a Tárki vezérigazgatója az Eötvös csoport e témában tartott konferenciája után.
2017.11.17. 12:26

Palócz Éva: "Ha jól csináljuk, jó lenne az euró"

Lenne haszna az euró bevezetésének, bár az utóbbi években a forint árfolyama is stabilnak számít - mondta a Kopint-Tárki vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Palócz Éva arról is beszélt, érdemes lenne még 2019-ben is csökkenteni a bérterheket.
2017.10.30. 11:02

Ilyen parlamentünk lehet a választások után

Közzétették az októberi közvélemény-kutatásokat a pártok népszerűségéről. Míg a Nézőpont Intézet szerint az MSZP történelmi mélypontra, 5 százalékos támogatottságra csökkent a teljes lakosság körében, addig a Tárki és a Publicus Intézet szerint a szocialista párt támogatottsága 10 százalékon stagnál. Abban mindegyik elemzés megegyezik, hogy a FIDESZ-KDNP népszerűsége kis mértékben emelkedett októberben.
2017.09.26. 17:37

Nagy veszekedések lehetnek az új német kormányban

A jelenleg még markáns politikai elképzelések idővel finomodni fognak a koalíciós tárgyalások alatt - mondta a németországi választás gazdasági hatásairól a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója. Nagy Katalin szerint az ipart vagy a versenyképességet hátráltató lépést egyik párt vagy pártszövetség sem képviselne.
2017.07.26. 16:43

Elmozdulás a pártok támogatottságában: ezt méri a Tárki

A Fidesz-KDNP erősödése és néhány baloldali ellenzéki párt gyengülése jellemezte az elmúlt negyedévet a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. legfrissebb, júliusi kutatása szerint, amelynek eredményét szerdán juttatták el az MTI-hez.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018