INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

szuperkórház

2019.12.03. 10:41

Gulyás Gergely: kérdés, ilyen körülmények között költsünk-e erre százmilliárdokat

Németország nem figyel eléggé a közép-európai térségre - véli a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt. Arról is szó esett: a kormány a főváros és a kerület esetleges ellenállásával szemben is megépítheti a dél-budai szuperkórházat, ám kérdés, hogy ilyen körülmények között költsenek-e erre 100 milliárd forintokat.
2019.11.25. 15:20

Újabb helyek fogadnák be a dél-budai szuperkórházat

A dél-budai szuperkórház eredeti helyszínen történő megépítése mellett érvelt Pest megye két kormánypárti országgyűlési képviselője hétfőn, sajtótájékoztatón. Aradszki András (KDNP) és Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) hangsúlyozták: a centrumkórház az agglomerációban élőket is szolgálná.
2019.11.22. 15:11

Bejelentkezett egy önkormányzat a szuperkórházért

Ha az újbudai önkormányzat nem támogatja, hogy a XI. kerületben épüljön meg a dél-budai térség egészségügyi ellátását fejlesztő beruházás, akkor Budafok-Tétény szívesen látja a tervezett centrumkórházat és járulékos fejlesztéseit.
2018.08.02. 08:32

Bedros Róbert: beteget nem küldhetünk el a Dél-Budai Centrumkórházból

Már a külföldön élő magyar orvosok és szakdolgozók is érdeklődnek, hogyan tudnának az új budai szuperkórházban dolgozni - mondta az InfoRádióban a miniszterelnöki megbízott. Bedros Róbert újabb részleteket is elárult az épülő komplexumról és beszélt a szakemberigényről is.
2018.07.23. 08:49

Rövidesen megjelennek a szuperkórházak tervpályázatai

Az eddigi legnagyobb fővárosi szakrendelő- és kórházfejlesztési program keretében várhatóan napokon belül megjelenik a három nagy centrumkórházzal kapcsolatos építészeti tervpályázatokra vonatkozó közbeszerzési pályázat - értesült a Magyar Idők Cserháti Pétertől, az Egészséges Budapest program (EBP) miniszteri biztosától.
2018.01.18. 10:46

A szuperkórházak gondot is okoznak

A kórházak sürgősségi osztályain keresi a gyógyulást sok olyan beteg is, akinek problémája nem igényli ezt az ellátást. A szuperkórházak új sürgősségi osztályaival pedig csak tovább fog romlani a helyzet a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság szerint.
2017.10.06. 22:06

Navracsics: nincs Brüsszel napirendjén a Soros-terv - a nap hírei

Országszerte és a határon túl is megemlékezéseket tartottak az aradi vértanúk kivégzésének 168. évfordulója alkalmából. Nincs az Európai Bizottság napirendjén az úgynevezett Soros-terv – jelentette ki a testület magyar tagja. A dél-budai gyermek-egészségügyi ellátás fejlesztését nevezte az ott épülő szuperkórház egyik fő feladatának az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa. A nap legfontosabb hírei október 6-án.
2017.08.14. 14:01

Szuperkórház lesz, de hogy jutunk oda?

Egyelőre csak ötletelés zajlik a 11. kerületi Dobogóra tervezett szuperkórház tömegközlekedési kapcsolatainak megteremtése körül – nyilatkozta Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a Magyar Nemzetnek.
2017.08.09. 19:51

Villamos a szuperkórházhoz: megszólalt Cserháti Péter

Egyelőre csak vizsgálják annak lehetőségét, hogy valamilyen kötöttpályás vonal épüljön a tervezett dél-budai szuperkórházhoz – mondta egy ma megjelent cikkre reagálva a fővárosi kórházfejlesztésekért felelős miniszteri biztos. Cserháti Péter az InfoRádióban hangsúlyozta: megállapodtak az érintett önkormányzatokkal az egészségügyi centrumok építéséhez-bővítéséhez szükséges döntéshozatal felgyorsításáról.
2017.08.09. 07:22

Milliárdokért vesznek orvosi gépeket több budapesti kórházba

Várhatóan még ebben a hónapban kiírják a fővárosi kórházfejlesztési projekthez kapcsolódó, összesen 21 milliárd forint keretű, orvosi gépek és műszerek vásárlását célzó közbeszerzést. Emellett készülnek azok az önkormányzati testületi előterjesztések is, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a jelentősebb bontásokkal, építkezésekkel járó kórházi átalakítások megfeleljenek a helyi szintű jogi szabályozásoknak - értesült a Magyar Idők a szerdai számában Cserháti Pétertől, a régió kórházi fejlesztését célzó Egészséges Budapest program miniszteri biztosától.
2017.07.18. 16:54

Cserháti Péter: húszmilliárdos eszközbeszerzés lesz idén a budapesti kórházakban

21 milliárd forintot ad az állam a fővárosi kórházaknak arra, hogy diagnosztikai műszereket vásároljanak - mondta az Egészséges Budapest Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos az InfoRádió Aréna című műsorában. Cserháti Péter hozzátette: a negyvenmilliárdos keret másik részét a tervezések közbeszerzési pályázataira költik el.
2017.07.06. 18:50

Fordulat lehet a szuperkórház ügyében

Más helyen épül fel az új dél-budai szuperkórház, ha a héten nem sikerül megegyezni a terület tulajdonosával - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
2017.07.01. 08:20

Lehet, hogy máshol épül fel a dél-budai szuperkórház

Lehet, hogy mégsem a XI. kerületi Dobogó nevű városrészben épül fel a leendő dél-budai szuperkórház. A kormány szerint ugyanis a területnek már állami kézben kellene lennie, és ha ez július 8-ig nem teljesül, máshol jelölik ki az új kórház helyét - írja a Magyar Idők.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018