INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

szakdolgozó

2021.03.02. 16:11

Alakul az új egészségügyi törvény első mérlege

Nem mindenki írta alá az egészségügyi ellátásban dolgozók közül a március elseje, vagyis a hétfő éjféli határidőig az új munkaszerződéseket. Az InfoRádió úgy tudja, a gond nem az orvosoknál, sokkal inkább a szakdolgozóknál jelentkezik. A tisztánlátás végett a szakdolgozói kamara országos felmérést indított.
2020.10.05. 17:42

Egészségügyisek a bérekről: "nem az orvosoktól sajnáljuk a pénzt"

A szakdolgozók fizetését is emelni kell, ugyanis a betegek gyógyulási esélyeit az ő számuk jelentős mértékben határozza meg - vélekedik a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője. A szakdolgozói kamara már számokkal is előállt a bérköveteléssel kapcsolatban.
2020.01.08. 06:00

Így néz ki az egészségügyi béremelés a számok nyelvén

Januártól 14 százalékkal emelkednek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek - mondta el az InfoRádiónak az egészségügyi államtitkár, Horváth Ildikó. A folytatásban novemberben további 20, két év múlva újabb 30 százalékos egészségügyi szakdolgozói béremelés lesz.
2019.06.15. 13:26

Több fázisban emelkedik az ápolók bére

Július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.
2019.04.11. 20:06

Sok változtatást szeretne az új kórházszövetségi elnök

A kórházak finanszírozásának átalakítását és az Emberi Erőforrások Minisztériumával való hatékony együttműködést is fontos céljaként nevezte meg a Magyar Kórházszövetség szerdán megválasztott új elnöke.
2018.09.08. 20:36

Fontos cél az egészségügyi szakemberek utánpótlása

Öt és fél hónapig tartó kampányt indított a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, hogy bemutassa a szakdolgozói hivatást - elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. Balogh Zoltán, a szervezet elnöke ugyanakkor azt is fontosnak nevezte, hogy folytatni kell a szakdolgozói alapilletmény emelését.
2017.05.02. 16:27

Ez okozza a legsúlyosabb krízishelyzetet a magyar egészségügyben

Vannak olyan kórházak, ahol a minimumelváráshoz képest is 30-40 százalékkal kevesebb a nővér - mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke. Balogh Zoltán szerint bár a kormány jelentős lépéseket tett a bérfelzárkózás területén, ez még mindig kevés. A hiány főként Budapesten és a nagyvárosokban jelentkezik.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018