INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

egészségügy

szakdolgozó

béremelés

fesz

Védőfelszerelést viselő orvosok és ápolók megfordítnak egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2021. április 12-én.

Kiderült, mikor dönthetnek az ápolóbérek emeléséről

Infostart

A héten egyeztetett egymással a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) és Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a szakdolgozói bérekről.

A hét elején egyeztettek az egészségügyi szakdolgozók képviselői az egészségügyért felelős államtitkárral az ápolói bérekről – közölte a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ). Mint írják. a terv szerint október közepén kerülhet a kormány elé az egészségügy fejlesztésének területe, beleértve a szakdolgozói bérek koncepcióját és a szakszervezetek béremelési javaslatát.

Takács Péter államtitkárhoz azért mentek, hogy tájékozódjanak és elősegítsék, hogy minél hamarabb kedvező döntés születhessen az ösztönzőbb, arányosabb bérekről, valamint a nehezebb és több munka, a szakmai tapasztalat és tudás elismeréséről. A jelenlegi bérek rendkívül alacsonyak, és van számos terület, mint az intenzív terápia, a traumatológia pszichiátria, a krónikus osztályok szakdolgozói terhelése, ami még a többihez képest is kiemelt bérezést érdemel.

A FESZ szerint Takács Péter is úgy gondolja, csökkenteni kell az orvosok és szakdolgozók közti bérfeszültséget, egyes területek kiemelést érdemelnek. A javaslatok között sok olyan szerepel, mint a bérarányok helyreállítása, pótlékok emelése, egyes területek kiemelése, a tudás a tapasztalat magasabb szintű elismerése, a szakképzés megreformálása.

Ha a kormány októberben elfogadja a javaslatokat, akkor kerülhet sor a részletszabályok meghatározására.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018