INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

szülők

2020.05.29. 21:10

A tanároknak és a diákoknak is bejött - jövő héten megismétlik

A várakozásokon felüli népszerűségnek örvendett a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája által május 18-án – a Múzeumok Nemzetközi Napja apropóján – megrendezett Digitális Edukációs Múzeumi Órák, azaz DEMÓ nap, melynek nyomán jön a DEMÓ 2.
2020.02.17. 07:56

Komoly változás jön márciustól, sok gyereket érinthet

A gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó határozatok végrehajtása március 1-jétől a gyámhatóság helyett a bíróságnál kezdeményezhető nemperes eljárásban A gyámhivatali eljárástól eltérően a bíróság azt vizsgálja, hogy a kérelmezett fél a határozatban foglaltakat felróható módon megszegte-e.
2019.09.08. 10:09

Súlyos agyi hiányosságot fedeztek fel a kamaszoknál

Ameddig a kamaszoknál ki nem fejlődik a homloklebeny – márpedig ez általában 20 éves korig nem következik be –, a szülőknek kell átvállalniuk az agy felnőttes biológiai szerepét – mondta az InfoRádió Családi hét című műsorában Dimén-Varga Tünde integratív gyermek-pszichoterapeuta.
2019.08.26. 08:28

Betarthatatlan az iskolai orvosi igazolások rendszere a gyermekorvosok szerint

Már több mint 10 ezren írták már alá azt az online petíciót, amely szorgalmazza, hogy módosítsák a gyermekek orvosi igazolásáról szóló jogszabályt. A cél az lenne, hogy minden iskolában több napot igazolhassanak a szülők, és ne az orvosoktól kelljen papírt kérni akkor is, ha például már meggyógyult a gyermek.
2019.08.04. 10:47

A tanár bármit kérhet a szülőtől

Tanszerből a középkategóriásat, ünneplőből a legolcsóbbat ajánlja az Európai Szülők Egyesületének elnöke. Salamon Eszter szerint, ha a szülők nem biztosak benne, hogy mi kell a gyereknek, inkább várják meg az iskolakezdést. A Katolikus Karitász iskolakezdést segítő segélyakciót indít.
2018.06.21. 11:06

Kitiltják a bántalmazást az uszodákból - már él a panaszvonal

Már működik az a telefonszám, amelyen keresztül a gyermekek elleni jogsértéseket jelezhetik az érintett úszók vagy a szülők. A részletekről Danks Emese, a Magyar Úszó Szövetség gyermekvédelmi programjának vezetője beszélt az InfoRádiónak.
2017.08.02. 19:51

Tábor, ahol az élmények fontossá tesznek

A Szülők Háza Alapítvány élménytáborában változatos programokon vehetnek részt a gyermekek - mondta a szervezet elnöke az InfoRádióban. Regős Judit hozzátette, a nyaralók főleg budapesti gyermekotthonokból érkeztek.
2017.06.22. 17:36

Élménnyel segítik a gyerekeket

Megváltoztatta sok száz gyermekvédelmi ellátásban élő gyermek életét a Szülők Háza Alapítvány tavaly indított "Tegyél jót" programja - állítja az alapítvány elnöke, Regős Judit.
2017.02.21. 10:22

Nincs kegyelem, marad a buktatás az iskolában

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete a buktatás azonnali megszüntetését javasolta a kormánynak, de a szaktárca nem tervezi a szabályok módosítását.
2017.02.09. 16:54

Ülj mellém! Hogy minél több gyermeknek boldogabb élete legyen

Eddig mintegy 300 állami gondozásban élő gyermek vett részt a Szülők Háza Alapítvány "Tegyél Jót! Ülj mellém!" elnevezésű jótékonysági programjában. Kemény Dénes alapító, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy ma már intézetekbe és gyermekotthonokba is ellátogatnak az alapítvány munkatársai, és személyes odafigyeléssel segítik őket.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018