INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

szén

2020.01.14. 19:25

Százmilliárd eurót ad energetikai átállásra az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság 100 milliárd eurót különít el azon pénzalap számára, amely segítséget fog nyújtani a tiszta energiaforrásokra történő átálláshoz az olajpalától vagy széntől függő gazdaságok számára - közölte Frans Timmermans EU-biztos, az úgynevezett európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora Strasbourgban kedden.
2018.11.23. 07:39

A sürgősségi betegellátást ellenőrzi az Állami Számvevőszék – lapszemle

Ellenőrzést indított az Állami Számvevőszék a sürgősségi betegellátás miatt – írja a Magyar Idők. A Népszava arról közöl összeállítást, hogy újra nő az önkormányzatok adóssága. Hatalmas üzletté nőtte ki magát Magyarországon az outlet - közölte a Világgazdaság. A Portfolio arról ír, hogy Magyarország lehet az első kelet-európai állam, amely konkrét dátumot jelöl ki a szén kivezetésére. A Magyar Idők a black friday népszerűségének hiányáról közöl cikket. A Pénzcentrum arról készített összeállítást, hogy rohamtempóban épülnek a lakóparkok.
2017.12.21. 07:12

Most indul be az igazi fúrás

Jövő nyárra készülhet el a szénkataszter, amely a hazai szénvagyon felmérésén túl új stratégia kidolgozásának alapját is képezheti. A cél az energiahordozó alternatív felhasználási módjának megteremtése, valamint a nemzeti ásványvagyon újszerű hasznosítása - írja a Magyar Idők.
2017.12.20. 17:43

Új felhasználási módot találnak a magyar szénvagyonnak

Támogatási szerződést kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálattal egy június végére elkészülő tanulmányról a hazai szénvagyon hasznosítására. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az InfoRádiónak azt mondta, hogy a klímaváltozás miatt megváltozott a szén szerepe az energiaellátásban, a párizsi egyezmény szerint ugyanis 2050-re az energiatermelésnek dekarbonizáltnak kell lennie.
2017.11.09. 07:10

Közeledik egy nagy korszak vége

A Bonnban zajló klímacsúcson döntik el a párizsi klímaegyezményhez csatlakozott államok vezetői, hogy milyen konkrét lépésekkel erősítik meg a 2015-ben elfogadott megállapodást - írja a Magyar Idők.
2017.08.02. 04:04

Indul az újabb széncsata Magyarországon

Magyarország geotermikus potenciálja, kőszén- és lignitkészlete, valamint a nem konvencionális szénhidrogén-vagyona hosszú távon is jelentősen növelheti az ellátásbiztonságot, csökkentheti az importfüggőséget, elősegítheti a megújuló energiák nagyobb arányú szerepvállalását - állapítja meg az Energetikai Ásványvagyon-hasznosítási és Készletgazdálkodási Cselekvési Terv tervezete.
2017.02.18. 22:12

Kína év végéig nem importál észak-koreai szenet

A Phenjan ellen elrendelt ENSZ-szankciók teljesítése jegyében Kína február 19-i hatállyal felfüggeszti teljes szénimportját Észak-Koreából - közölte honlapján szombaton a kínai kereskedelmi minisztérium.
2017.02.06. 05:59

Ördögi felfedezés a globális felmelegedés ördögi köréről

A Yale Egyetem Erdészeti és Környezettudományi Karának irányításával zajlott az a globális vizsgálat, amely azt kutatta, hogy a felmelegedés mekkora mennyiségű szenet old ki a talajból, és ez a légkörbe jutva mennyire gyorsítja fel a klímaváltozást. Az eredményekből kiderül, hogy a tüzelőanyagok miatt a légkörbe jutó szénhez még 12-17 százaléknyi adódik hozzá a talajból – mondta az InfoRádiónak Kröel-Dulay György, az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának munkatársa.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018