INFORÁDIÓ 
2021. január 15. péntek
Lóránd, Lóránt

segítség

2021.01.11. 10:32

Pszichológus: vészesen fogynak az érzelmi tartalékok

A pandémia okozta szorongás ellen az ember kétféleképpen reagálhat: vagy menekül, vagy támad – mondják a pszichológusok. Tapasztalataik szerint a Covid-19 második hullámát jóval nehezebben viselik az emberek, így arra számítanak, hogy a járvány után sokkal többen fordulnak majd hozzájuk segítségért.
2020.11.15. 14:50

Itt a megoldás, hogy az újrakezdés ne a háborúskodásról szóljon

Válássegítő központot hozott létre egy budapesti édesapa. Galambos Balázs saját, háborúskodásba fordult válása után döntött a centrum megalapításáról, ahol a békés, kulturált szakítást támogatják mediátorok, pszichológusok, veszteségfeldolgozó és gyermekvédelmi szakemberek, valamint ügyvédek segítségével.
2020.11.11. 06:00

Két részre szakad a magyar színházi világ

Nincsenek megszorítások, a magyar színházak megkapják a megítélt támogatásokat – jelentette ki a Magyar Teátrumi Társaság elnöke. Vidnyánszky Attila úgy véli, a kőszínházaknak biztosított az anyagi háttér a működéshez, ugyanakkor a jegybevétel-orientált repertoárt működtető teátrumoknak és a szabadúszó művészeknek mentőövet kell nyújtani.
2020.09.25. 14:26

Bemutatkozott a Gyermekmentő Szolgálat Élhető Jövő Parkja

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közgyűlése 2020. szeptember 24-én elfogadta az Egyesület 2019 évi beszámolóját. A fóti minikonferencián egyúttal bemutatták a szolgálat Élhető Jövő Parkját is, amely révén egy egyedülálló alternatív energiaforrásokat hasznosító kísérleti bázis jött létre, ahol tudományos kutatások folynak.
2020.05.21. 19:44

Megszűnés határán több ezer kisebb üzlet

Leginkább a kétezer fő alatti lélekszámú településeken jelenthet fennakadást a gyakran egyedüli közösségi találkozóhelyként is szolgáló kisboltok ellehetetlenülése, ezért folyamatosak az egyeztetések az ágazati szereplők és a kereskedelempolitika képviselői között a legsérülékenyebb vállalkozói kör megerősítésének érdekében.
2020.04.08. 18:00

Bejelentették az uniós partnerországi segélyprogram részleteit

Az Európai Unió 15,6 milliárd euró (mintegy 5570 milliárd forint) összegben nyújt célzott pénzügyi segítséget partnerországainak a koronavírus-világjárvánnyal szembeni védekezéshez - jelentette be az Európai Bizottság szerdán.
2020.04.02. 07:22

Idősek ezreinek ellátását szervezi meg a Hegyvidéki Önkormányzat

A koronavírus-járvány az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt, a XII. kerületi önkormányzat ezért hozta létre a Hegyvidéki Segítő Központot – mondta az InfoRádiónak a kerület polgármestere, aki szerint a munkában egyre több önkéntes akar részt venni, a jelentkezők száma már a kétszázat is meghaladja.
2019.10.03. 10:59

Elképesztő életmentéshez gratulálnak a magyar mentők

A Borsod megyei Füzéren történt eset tragédiával is végződhetett volna, de az 50 éves férfinek nagy szerencséje volt. A közösség olyan példamutatóan reagált, hogy az Országos Mentőszolgálat a Facebookon is megosztotta a történetet.
2019.08.15. 13:49

Házhoz gurul az ingyenes pénzügyi segítségnyújtás

Egy mintaprojektben kormányablak-buszokat indítanak, amelyekben az MNB szakértői és a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat munkatársai próbálnak segíteni a fizetési nehézségekkel küzdőknek.
2019.04.20. 18:37

A szlovák miniszterelnök nem adná ingyen a Notre-Dame újjáépítésének támogatását

Szlovákia is csatlakozott azokhoz az országokhoz, akik felajánlották támogatásukat a párizsi Notre Dame újjáépítéséhez. Peter Pellegrini miniszterelnök azonban azt szeretné, ha a szlovák hozzájárulást viszonoznák, és hasonló módon támogatnák a 2012-ben leégett krasznahorkai vár felújítását. A tervek szerint a vár 2021-ben lesz újra látogatható.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018